• Πολιτική

    Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ – Σε δίκη τη Δευτέρα οι στρατιωτικοί

    έλληνες-στρατιωτικοί


    Το πολιτικο-διλωματικό θρίλερ που ξέσπασε χθες Παρασκευή, όταν έγινε γνωστό πως δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν στις Καστανιές του Εβρου βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Η Αθήνα επιχειρεί την αποφυλάκισή του ανθυπολογαχού Άγγελου Μητρετώδη (25χρονος ανθυπολοχαγός του Μηχανικού από το Κιλκίς) και του λοχία Δημήτρη Κουκλατζή (λοχίας ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας Μηχανικού) κρατούνται στο κτίριο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής της Αδριανούπολης.

    «Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να δήλωσαν, σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ οι δύο Έλληνες

    Εις βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής». Η απόφαση για προφυλάκιση λήφθηκε λόγω «υποψίας ότι θα αποδράσουν», «για υποψία παραποίησης στοιχείων», για «μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία», για «πιθανότητα διαφυγής τους στο εξωτερικό». Ως εκ τούτου παραπέμφθηκαν για να δικαστούν την Δευτέρα.

    Αν και η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, το υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε το περιστατικό την Παρασκευή, σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής μεταξύ Βίτσα-Κουβέλη στο υπ. Εθνικής Άμυνας, παρουσία του Πάνου Καμμένου.

    Ντοκουμέντα από τη μεταφορά των Ελλήνων στρατιωτικών  στο δικαστήριο δημοσίευσε η ιστοσελίδα Birlik. Κατά την ίδια ιστοσελίδα στο δικαστήριο βρέθηκε και η μητέρα του ενός συλληφθέντος.

    Στις εικόνες φαίνονται οι δυο Έλληνες να καλύπτουν το πρόσωπό τους και να συνοδεύονται από Τούρκους αστυνομικούς.

    έλληνες-στρατιωτικοίέλληνες-στρατιωτικοίέλληνες-στρατιωτικοί

    Τους χτύπησαν;

    Η Athens Voice, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν καλά την υπόθεση μετέδωσε πως οι στρατιώτες έφεραν χτυπήματα.

    Σύμφωνα με την AV «ο ταξίαρχος πέρασε στην Τουρκία, προκειμένου να δει τους δύο άνδρες του, και διεπίστωσε ότι και οι δύο έχουν χτυπηθεί από τους Τούρκους φρουρούς τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκρυβαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώπιον των καμερών των Τούρκων δημοσιογράφων, πάντα με εντολή των τουρκικών αρχών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Δεν είμαστε πράκτορες» δήλωσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Τι ανέφεραν για τις φωτογραφίες που τράβηξαν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο «μπαράζ» παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στον Κορυδαλλό θα μεταφερθεί ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου στις 10 Απριλίου



    ΣΧΟΛΙΑ