• Πολιτική

    «Δεν είμαστε πράκτορες» δήλωσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Τι ανέφεραν για τις φωτογραφίες που τράβηξαν

    έλληνες-στρατιωτικοί


    “Δεν είμαστε πράκτορες”, φέρονται να δήλωσαν, σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν χθες στον Έβρο στην κατάθεσή τους στις δικαστικές Αρχές.

    Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο ένας εκ των δυο στρατιωτικών (τον οποίον και κατονομάζουν) φέρεται να κατέθεσε ότι κατά τις 10.30 χθες βγήκαν σε περιπολία.

    “Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών”, φέρεται να είπε.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Έλληνες στρατιωτικοί στην κατάθεσή τους ανέφεραν πως τις εικόνες που τράβηξαν με το κινητό τους θα τις έστελναν σε ανωτέρους αξιωματικούς τους.

    Ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αρχικά ανέφεραν πως οι δυο Έλληνες ήταν αντιμέτωποι με την κατηγορία της κατασκοπίας, νεώτερα δημοσιεύματα σημειώνουν πως οι δυο Έλληνες προφυλακίστηκαν με την κατηγορία για “παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής”.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η απόφαση για προφυλάκιση λήφθηκε λόγω “υποψίας ότι θα αποδράσουν”, “για υποψία παραποίησης στοιχείων”, για ‘μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία”, για ‘πιθανότητα διαφυγής τους στο εξωτερικό”. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να ερευνήσει τα ψηφιακά δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

    Από την πλευρά τους, πηγές του ​ΓΕΕΘΑ ανέφεραν πως “Οι δύο στρατιωτικοί εμφανίσθηκαν ως κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στην τουρκική επικράτεια, ενώπιον αυτοφώρου δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ότι θα πρέπει να παραταθεί η κράτησή τους, όπως εκτιμάται τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα επαναληφθεί η ακροαματική διαδικασία. Το δικαστήριο προχώρησε στην απόφαση αυτή με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω ο τρόπος και τα κίνητρα εισόδου των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην τουρκική επικράτεια”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκία: Προφυλακίστηκαν οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί – Δείτε φωτογραφίες και video από την μεταγωγή τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Πεντάγωνο διαψεύδει τα Τουρκικά ΜΜΕ: «Δεν κατηγορούνται για κατασκοπεία οι Έλληνες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Καμμένος κάλεσε εκτάκτως για ενημέρωση στο Πεντάγωνο τον Βασίλη Κικίλια



    ΣΧΟΛΙΑ