• Big Story

    «Μπλόκο» Κομισιόν στην Τουρκία:« Σταματήστε επιτέλους τις απειλές! Σεβαστείτε την Ελλάδα!»

    • NewsRoom
    Τουρκία

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία για τις θρασύδειλες δηλώσεις των ηγετικών προσώπων της στέλνει η Κομισιόν.

    Μετά από μερικούς μήνες χαϊδεμάτος της Τουρκίας, η Κομισιόν δείχνει το αληθινό της πρόσωπο απέναντι στη γείτονα χώρα διατρανώνοντας τη θέση της πως «όταν παραβιάζει, δια θαλάσσης ή από αέρος τα σύνορα της Ελλάδας, παραβιάζει και αυτά της Ευρώπης»!

    Έστω και αργά, αυτό έγινε σήμερα Παρασκευή (02.12.2016), μια μέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μαβλούτ Τσαβούσογλου, για την κυριαρχία της Τουρκίας στα Ίμια από το… 1996, την αντίδραση της Αθήνας και την ειρωνική απάντηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ πως… «αυτή ήταν πάντα η στάση μας».

    Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεμήνυσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. «Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτου-μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών», δήλωσε στην ιστοσελίδα EurActiv η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, η οποία πρόσθεσε ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας «θα πρέπει να αποφευχθούν».

    «Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών επί των χωρικών υδάτων τους και του εναέριου χώρου τους», τόνισε η κα Κοτσιγιάντσις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηχηρή απάντηση Καμμένου: «Δεν μας τρομάζουν οι απειλές – Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε πρόκληση» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και οι Τούρκοι τον χαβά τους: “Είναι γνωστή η στάση της χώρας μας με την κυριαρχία στα Ίμια”

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Κόκκινος» συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις – Όλα έτοιμα για πόλεμο στο Αιγαίο



    ΣΧΟΛΙΑ