• Big Story

    H Genius System καταγγέλλει αλλά η Vodafone δεν απαντά

    Γλαύκος Περσιάνης, 48 ετών. Τέως πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Vodafone Ελλάδας


    Μετά το πλήγμα από το πρόστιμο των 50 εκατ. λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση των υποκλοπών, έρχεται και άλλο “χτύπημα” στη φήμη της θυγατρικής στην Ελλάδα του τηλεπικοινωνιακού ομίλου. “Πως είναι δυνατόν να αφήνουν την φήμη της Vodafone να διασύρεται στην ελληνική αγορά από μία μικρή εταιρεία;”, αναρωτιούνται στην αγορά. Παράγοντες του κλάδου απορούν γιατί, στο κτίριο της Τζαβέλα στο Χαλάνδρι, η διοίκηση Γλαύκου Περσιάνη, δεν απαντά με μία ανακοίνωση στα σαφή ερωτήματα που προκύπτουν από την δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου της Genius System, Φάνη Κιρκινέζου.

    Η εταιρεία που έχασε τον διαγωνισμό καταγγέλλει μεθοδεύσεις και ισχυρίζεται ότι αυτή κατέθεσε καλύτερη προσφορά από την Vodafone που πήρε το έργο των εκλογών στην ΝΔ . Η εταιρία στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υποστηρίζει κάτι το οποίο δύσκολα μπορεί να μην ληφθεί υπ´ όψη.

    Γλαύκος Περσιάνης, 48 ετών, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Vodafone Ελλάδας
    Γλαύκος Περσιάνης, 48 ετών, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Vodafone Ελλάδας

    Ότι δηλαδή “η συνολική δαπάνη του κόμματος (τα χρήματα δίδονται από τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό δηλαδή από τους Έλληνες πολίτες) θα ανέλθει στα 1,2 εκατ. ευρώ καθώς η εταιρία Vodafone δεν αναλαμβάνει το έργο που σχετίζεται με το ανθρώπινο δυναμικό για τη χρήση του συστήματος εφαρμογής, δηλαδή δεν αναλαμβάνει ούτε το κόστος των 1.900 περίπου ατόμων που απαιτούνται την ημέρα της διενέργειας των εκλογών ούτε επιπλέον την εκπαίδευση και υποστήριξη των χρηστών και ευκόλως γίνεται αντιληπτό κατά συνέπεια ότι η προσφορά της Vodafone και το συνολικό κόστος του έργου θα φτάσει περίπου στο 1.200.000 ευρώ, δηλαδή μιλάμε για ένα κόστος διπλάσιο σε σχέση με τη δική μας προσφορά.”

    Απαντήσεις για να κλείσουν τα “στόματα”

    Με έγγραφη δήλωση του ο επικεφαλής της εταιρείας Έξυπνα Συστήματα, καλεί ούτε λίγο ούτε πολύ, τον τιμονιέρη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

    -Παρουσίασε η Vodafone στα μέλη των επιτροπών της ΝΔ, το σύστημα της εκλογικής διαδικασίας σε πλήρη λειτουργία, πριν την ανάληψη του έργου;

    – Ισχύει ότι η Vodafone ανακοίνωσε με επιστολή (;) ότι μπορεί να αναλάβει την διαδικασία εκλογής προέδρου,όχι για τις 13/12 όπως είχε ζητηθεί αλλά για τις 20/12,αξιολογώντας επιπλέον οτι εάν γίνουν οι εκλογές στις 13/12 έχουν ποσοστό αποτυχίας 20 με 25%;

    -Κατέθεσε η Vodafone εγκαίρως ολοκληρωμένο φάκελο, τόσο για το τεχνικό όσο και για το οικονομικό κομμάτι, στον διαγωνισμό για την κατασκευή και λειτουργία του συστήματος της εκλογικής διαδικασίας;

    -Ποιο είναι το τίμημα και ποιές υπηρεσίες περιλαμβάνει η συμφωνία;

    “Δείγμα γραφής” θα υπάρξει την Τετάρτη που θα συζητηθεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Πάντως η εταιρία ζητά να αναβληθούν οι εσωκομματικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου.

    Who is who

    Ο κ. Γλαύκος Περσιάνης προέρχεται από την PepsiCo στην οποία εργάστηκε τα 12 τελευταία χρόνια με πιο πρόσφατη τη θέση του Γενικού Διευθυντή Κεντρικής Ευρώπης. Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί στη Lek Consulting UK ως Consulting Manager, ενώ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από την Procter & Gamble, όπου εργάστηκε στον τομέα του Μάρκετινγκ. Διαθέτει 21 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στη διεθνή αγορά. Είναι κάτοχος MA στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, καθώς και MBA από την INSEAD. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.



    ΣΧΟΛΙΑ