• Ελλάδα

    Πάνος Καμμένος: Άφαντος ο υπουργός

    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    Έχει δει κανείς τελευταία τον Πάνο Καμμένο; Την τελευταία φορά που εθεάθη φορούσε ένα χακί πανωφόρι με ασορτί παντελόνι και αρβύλες. Αν έχετε κάποια πληροφορία για το πού βρίσκεται, ενημερώστε την αστυνομία, οι δικοί του άνθρωποι ανησυχούν.

    Όλως περιέργως, η “εξαφάνιση” του Πάνου Καμμένου συνέπεσε με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο (μάλιστα, η τελευταία επίσημη εμφάνισή του ήταν, συμπτωματικά, στον Έβρο, σε εκδήλωση για την παραχώρηση από ιδιώτη ενός φυλακίου στον στρατό), και έκτοτε ο υπουργός Άμυνας… αγνοείται, παρά το γεγονός ότι είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, αφού πρόκειται για στρατιωτικούς. Οι πληροφορίες που μας δίνει η κυβέρνηση για την υπόθεση προέρχονται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και από αναρμόδια στελέχη, με εξαίρεση τον… νεόκοπο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη.

    Κρατήστε αυτό το στοιχείο: με το που υπουργοποιήθηκε, ο Φώτης Κουβέλης μοιάζει να έχει αναλάβει το βάρος μίας πολύ σοβαρής υπόθεσης, την ώρα που ο Πάνος Καμμένος δεν έχει κάνει ούτε μία δήλωσε, ή έστω μία διαρροή για το θέμα – πράγμα ιδιαίτερα ασυνήθιστο για έναν πολιτικό τόσο λαλίστατο, και ειδικά όταν πρόκειται για τα ελληνοτουρκικά. Και ακριβώς επειδή δε συνηθίζει να “εξαφανίζεται” έτσι, υποψιαζόμαστε ότι η σιωπή του Πάνου Καμμένου δεν αποτελεί ακριβώς δική του απόφαση, αλλά μάλλον “εντολή” Μαξίμου”, η οποία ενδεχομένως να συνδέεται με την εκπεφρασμένη δυσφορία της Άγκυρας προς το πρόσωπο του υπουργού Άμυνας, τον οποίο θεωρεί persona non grata για τις κατά καιρούς δηλώσεις και τις ενέργειές του. Πιθανόν στην κυβέρνηση να θεωρούν ότι είναι καλύτερο να “κρυφτεί” ο Πάνος Καμμένος αυτές τις μέρες για να μην κλιμακωθεί η ένταση με την Τουρκία.

    Εκτός βέβαια αν αυτή η “εξαφάνιση” συνδέεται με την υπόθεση της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, μετά και την κατάθεση του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου, η οποία φέρνει σε δύσκολη θέση τον υπουργό Άμυνας, και ενισχύει τις αντιπολιτευόμενες φωνές που ζητούν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του Πάνου Καμμένου.

    Εν τω μεταξύ, βέβαια, παραμένει σε εκκρεμότητα και το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, με τον Πάνο Καμμένο και το κόμμα του να επιμένουν πως δεν θα δεχθούν καμία ονομασία με τον όρο “Μακεδονία”, μία θέση που τους διαφοροποιεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνιστά μία ανοιχτή πληγή στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχήματος – και η “εξαφάνιση” του Πάνου Καμμένου προφανώς δεν κλείνει αυτήν την πληγή. Απλά την αφήνει να κακοφορμίζει…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Sabah: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Handelsblatt: «Ενέχυρο» για την Τουρκία οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Μητσοτάκης: Απολύτως επιβεβλημένη η εθνική ομόνοια στα ζητήματα εξωτερικής πολιτκής



    ΣΧΟΛΙΑ