• Big Story

    Η ώρα της κρίσης για την ελληνική τηλεόραση! (video)

    • NewsRoom


    Τηλεόραση ώρα μηδέν. Το ΣτΕ ανακοινώνει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου τις αποφάσεις του για τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή, ο υπ. Εθν. Άμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της ΔΕΘ δήλωσε σχετικά ότι “Όταν κάποιος πάτησε ένα κουμπί και είπε εγώ προσφέρω 61 εκ. θα πρέπει να αποδείξει ότι εκείνη τη στιγμή είχε τα 61 εκ. Η διαδικασία συνεχίζεται. Εγώ πιστεύω ότι θα γίνει ο έλεγχος όπως πρέπει να γίνει, μιλάμε για πολλά χρήματα, μιλάμε για εκατομμύρια. Αν κάποιος είπε ότι εγώ έχω ένα διαμέρισμα το οποίο θα το εκποιήσω, πρέπει να το εκποιήσει κιόλας για να πάρει τα λεφτά. Είναι λοιπόν μία διαδικασία η οποία θα προχωρήσει και εκείνοι που θα αντέξουν, θα αντέξουν και εκείνοι που δεν θα αντέξουν, δεν θα αντέξουν”.

    Όπερ και εγένετο. Το Mega Channel, ένα από τα κυρίαρχα τηλεοπτικά κανάλια στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, αποχαιρέτισε τους τηλεθεατές με τη Μαρία Σαράφογλου το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου να αναγγέλλει το κύκνειο άσμα του δελτίου ειδήσεων. Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

    Παράλληλα, οι συζητήσεις για το αν τελικά οι άδειες θα καταλήξουν όντως και μετά την απόφαση του ΣτΕ, στα χέρια των τεσσάρων νέων καναλαρχών, δηλαδή στους κ.κ. Βλ. Καλογρίτσα, Γ. Αλαφούζο, Β. Μαρινάκη και Θ. Κυριακού, εντείνονται και από τα σενάρια για το τι θα κάνουν όσοι έμειναν έξω από τη δημοπρασία. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη για παράδειγμα, η οποία επίσης είχε καίρια θέση στο τηλεοπτικό τοπίο, δεν εγκαταλείπει και προχώρησε σε νέες νομικές κινήσεις μέσω του κ. Π.Λαζαράτου, του νομικού της εκπροσώπου.

    Από την άλλη πλευρά, ο δυναμικός άντρας της Κάντζας, ο κ. Δ. Κοντομηνάς, μαχητικός και αποφασισμένος να κρατήσει το κανάλι του ανοιχτό κλείνει τα αυτιά του στις οικονομικές Ερινύες που τον προσεγγίζουν με ανταλλάγματα εκατομμυρίων.

    Ο ιδιοκτήτης του Alpha, ωστόσο, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτές τις ημέρες, θα κληθεί επιστρέφοντας στην Αθήνα να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, και κυρίως να κρίνει αν είναι προς το συμφέρον του ιδίου και του σταθμού να κυνηγήσει ένα deal με την πλευρά Καλογρίτσα, που φαίνεται να επιθυμεί διακαώς να εμπλακεί στα διοικητικά του καναλιού, με αντάλλαγμα φυσικά την άδεια που εξασφάλισε.

    Ο Δ. Κοντομηνάς
    Ο Δ. Κοντομηνάς

    Σε πολιτικό επίπεδο, οι άδειες είναι μείζον θέμα και στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη δήλωση του υπ. Εθν. Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος ανέφερε ότι “Νομίζω ότι και ο Alpha είχε μία πολύ καλή δημόσια πρόταση η οποία ακούστηκε από επιχειρηματία τον κ. Σαββίδη”. Όταν βέβαια του υπενθύμισαν οι δημοσιογράφοι ότι ο Ιβάν Σαββίδης, παρά την οικονομική προσφορά που έκανε στον κ. Δ. Κοντομηνά, δεν είναι ένας από τους υπερθεματιστές, ο Π. Καμμένος απάντησε πως “Δεν έχει ακόμη άδεια. Την πρόταση αυτή την έκανε δημόσια. Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα”.

    Στον αντίποδα και οι δηλώσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ, του Σταύρου Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος ερωτηθείς για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες σημείωσε:
    «Δεν πρέπει να υπάρχουν τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ, πρέπει να μειωθεί η εξάρτηση από την πολιτική, να φύγουν από τα ΜΜΕ οι εργολάβοι, οι προμηθευτές του δημοσίου και όσοι αναλαμβάνουν δημόσια έργα. Δεν μπορεί κάποιος που έχει αφεντικό το κράτος να προσφέρει ενημέρωση γιατί είναι εξαρτώμενος. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκαναν το αντίθετο. Γκρέμισαν τα πάντα χωρίς να αλλάξουν τίποτα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/se-apoliti-siopi-maximou-pia-ta-tria-anichta-metopa-tis-kivernisis-pou-chriazonte-amesa-apantisis/74242

     



    ΣΧΟΛΙΑ