• Business

    Ο Γιώργος Περιστέρης μετασχηματίζει τον όμιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ – Όλο το παρασκήνιο

    Γιώργος Περιστέρης. Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

    Γιώργος Περιστέρης. Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή


    Συγκροτημένο σχέδιο  εσωτερικού μετασχηματισμού του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ έχει ο Γιώργος Περιστέρης.

    Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία θυγατρικής εταιρίας, ελεγχόμενης κατά 100% από τον επιχειρηματικό όμιλο, στην οποία θα περάσει το χαρτοφυλάκιο των παραχωρήσεων. Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, θα αποκτήσει έτσι, αυτονομημένο και διακριτό περιουσιακό στοιχείο. Ικανό να αποτιμάται με βάση τις ξεχωριστές του, οικονομικές επιδόσεις.

    Σε πρώτη φάση, η θυγατρική των παραχωρήσεων, θα μπορεί να βελτιστοποιήσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης.

    Μεταγενέστερα και εφόσον κριθεί σκόπιμο ο όμιλος μπορεί να διαθέσει μειοψηφικό «πακέτο» της θυγατρικής, σε επενδυτές που ενδιαφέρονται για θέσεις σε εταιρίες με σταθερές ροές εσόδων. Οι σχεδιασμοί αυτοί αποκαλύπτονται στο ενημερωτικό δελτίο της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, που αφορά την έκδοση εταιρικού ομολόγου, για την άντληση μέχρι 120 εκατ. ευρώ.

    Για τον μετασχηματισμό και την ’’αποκόλληση’’ του κλάδου των παραχωρήσεων, απαιτείται να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των πιστωτριών τραπεζών. Επ’ αυτών στο ενημερωτικό δελτίο, αναφέρονται τα εξής:

    «Η εταιρία επεξεργάζεται σχέδιο εταιρικού μετασχηματισμού  μέσω της ίδρυσης θυγατρικής ανώνυμης εταιρείας (εφ’ εξής η Εταιρεία Παραχωρήσεων) και εισφοράς ή/και μεταβίβασης σε αυτήν των μετοχικώνσυμμετοχών της στις ακόλουθες εταιρείες (εφεξής, από κοινού, οι Εταιρείες Παραχωρήσεως Αυτοκινητοδρόμων):

    α)     «ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ» και τον διακριτικό τίτλο «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»,

    β) «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ»

    γ) «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ».

    Δυνάμει του σχεδίου το οποίο επεξεργάζεται η Εταιρεία, η εισφορά σε είδος ή/και μεταβίβαση των ανωτέρω μετοχικών συμμετοχών θα ακολουθείται και από την εισφορά/μεταβίβαση των ομολογιών δευτερογενούς χρέους μειωμένης κατάταξης, έκδοσης των Εταιρειών Παραχώρησης Αυτοκινητοδρόμων, τις οποίες έχει αναλάβει η Εταιρεία (εφ’ εξής η Σκοπούμενη Μεταφορά).

    Ως αντάλλαγμα των ως άνω εισφορών/μεταβιβάσεων η Εταιρεία θα λάβει το 100% των μετοχών έκδοσης της Εταιρείας Παραχωρήσεων και μετρητά (ύψους μετρητών τουλάχιστον ίσου με το ύψος του κατά το χρόνο του μετασχηματισμού δευτερογενούς χρέους).

    Γίνεται μνεία ότι για την ολοκλήρωση των ανωτέρω υπό επεξεργασία Σκοπούμενου Μετασχηματισμού και Σκοπούμενης Μεταφοράς απαιτούνται διαδικαστικές ενέργειες καθώς και η παροχή συναινέσεων, μεταξύ άλλων, και από τις δανείστριες τράπεζες της Εταιρείας.

    H ολοκλήρωση των προαναφερόμενων διαδικαστικών ενεργειών δεν νοείται ως δεδομένη και συναφώς ουδεμία διαβεβαίωση ήνα ερμηνευθεί ή/και να εκληφθεί ότι χορηγείται δια του παρόντος από την Εταιρεία.

    Ο Σκοπούμενος Εταιρικός Mετασχηματισμός αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της δυνατότητας χρηματοδότησης  Εταιρίας και ομίλου.’’

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλήρης επιβεβαίωση του mononews.gr: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εκδίδει ομόλογο 120 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προχωρά στην έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως 120 εκ. ευρώ

     ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Περιστέρης: Τα επόμενα στρατηγικά σχέδια του «Mr 1 δισ. ευρώ»



    ΣΧΟΛΙΑ