• Big Story

    Η Παιδεία ήταν μόνο η αρχή – Ο αυγουστιάτικος πόλεμος Τσίπρα-Μητσοτάκη ξεκινά τώρα


    Σε πόλεμο νεύρων εξελίσσεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης που συντηρείται σε υψηλούς τόνους παρά την έλευση του Αυγούστου.

    Το κατέδειξε η θυελλώδης συνεδρίαση στην Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η οποία εξελίχθηκε σε σκληρή κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για τις βαρουφακικές αποκαλύψεις, θέματα ασφάλειας αλλά και τον δικτάτορα της Βενεζουέλας Μαδούρο…

    Το Μαξίμου δείχνει ότι δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει την όξυνση της πολιτικής κριτικής από την Νέα Δημοκρατία. Επανειλημμένως ο πρωθυπουργός συνέστησε από του βήματος της Βουλή στον Κυριάκο Μητσοτάκη «προσέξτε τα νεύρα» σας προσπαθώντας να αποδώσει σ’ έναν έντονο εκνευρισμό και αμηχανία της Πειραιώς τις αντιπολιτευτικές της κορώνες. Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει ζητήματα που προβάλλει η Νέα Δημοκρατία και για τα οποία μάλιστα επιμένει στην συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών: Εξεταστική για την οικονομία και την περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης του 2015, εξεταστική για τις σχέσεις Τσίπρα-Μαδούρο, εξεταστική για την εμπλοκή του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση Noor 1 μετά τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με ισοβίτη κρατούμενο για ναρκωτικά.

    μητσοτάκης τσιπρας

    Επισήμως η κυβέρνηση σχολιάζει ότι η σύγκρουση που προκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση «για κάθε τι» είναι σαφές δείγμα της έλλειψης ατζέντας και ξεκάθαρου αφηγήματος μετά το Eurogroup της 15ης Ιουνίου και την πρώτη δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές. «Η καταστροφολογία της ΝΔ για την κυβέρνηση με αιχμή την οικονομία δεν έχει καμία βάση» αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη που εξηγούν την επιθετική τακτική του αντιπάλου ως αναζήτηση νέου αφηγήματος.

    Παρ’ όλα αυτά είναι γεγονός πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να χαρεί και πολύ την επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές. Κι αυτό διότι συνέπεσε με τον νέο ποταμό αποκαλύψεων του Γ. Βαρουφάκη που έδωσε τροφή στην αντιπολίτευση να εγκαλεί την κυβέρνηση Τσίπρα πως είχε σχέδιο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Και όσο δροσερό ανάγνωσμα για την παραλία κι αν είναι το βιβλίο Βαρουφάκη δημιουργεί εντυπώσεις που δύσκολα διασκεδάζονται ακόμη κι όταν το Μαξίμου εκμεταλλεύεται το «απαγορευτικό» της Νέας Δημοκρατίας στα στελέχη της για συμμετοχή στα αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια που διοργανώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    Το σίγουρο είναι πως όσο και αν η αξιωματική αντιπολίτευση πατά πάνω στον καμβά των εξεταστικών για να κλονίσει την αξιοπιστία και την καθαρότητα της κυβέρνησης τόσο το Μαξίμου θα πετά την μπάλα στην εξέδρα διαπιστώνοντας στην ΝΔ πολιτικό vertigo. Από την κυβέρνηση δεν διαφεύγει της προσοχής το γεγονός πως η ΝΔ δεν έχει «ανοιχτεί» στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών μετά την απόφαση του ΕΣΡ και επιπλέον δεν έχει ανεβάσει τους τόνους στο νομοσχέδιο για την διαφήμιση των καναλιών που εισάγεται αύριο προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι ενδείξεις μάλιστα δείχνουν μία συμβιβαστική διάθεση ανάμεσα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τους καναλάρχες μέσω μίας προσπάθειας μείωσης των φόρων στις τηλεοπτικές διαφημίσεις και τον τρόπο φορολόγησης των τηλεοπτικών σταθμών…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ακόμα μια φορά ο Γαβρόγλου θέτει θέμα πανελλαδικών και «παίζει» με τα νεύρα γονιών και μαθητών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πιέζει για Εξεταστική Επιτροπή η αντιπολίτευση. Σε δύσκολη θέση ο Τσίπρας

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Ανατροπή στις Πανελλαδικές. Ποιο επιστημονικό πεδίο καταργείται



    ΣΧΟΛΙΑ