• Big Story

    Εξευτελιστικές οι τιμές στα ακίνητα – Δείτε πόσο αξίζει το δικό σας με ένα κλικ

    • NewsRoom
    πλειστηριασμοί ακινήτων


    «Αέρας» αποδεικνύεται αυτό που κάποτε αποτελούσε την πιο ασφαλή επένδυση για τον Έλληνα, «ένα κεραμίδι για να βάλει το κεφάλι του». Η οικονομική κρίση αναγκάζει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να «σκοτώνουν» την περιουσία τους πωλώντας τα ακίνητά τους σε εξευτελιστικές τιμές.

    Όπως δείχνουν οι τιμές των ακινήτων από τα συμβόλαια έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών πωλούνται ακίνητα ακόμα και με… 98 ευρώ το τετραγωνικό, δείχνοντας με το πιο χαρακτηριστικό τρόπο την κατάρρευση της κτηματαγοράς.

    Εκτός από το ότι τα ακίνητα πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές προκύπτουν και οι τεράστιες διαφορές με τις αντικειμενικές αξίες. Ένα ακίνητο που πωλείται 15.000 ευρώ έχει αντικειμενική 75.000 ευρώ. Οι φόροι όμως πληρώνονται επί της αντικειμενικής αξίας που είναι πλασματική και συνεχίζει να υφίσταται εξαιτίας της ανάγκης του κράτους να εισπράξει έσοδα.

    Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν μέσω του Διαδικτύου πώς διαμορφώνονται οι τιμές στην αγορά ακινήτων μέσω της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής, το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων που ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

    Όπως αναφέρει ο ιστότοπος της εφαρμογής, πρόκειται για ένα application καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα.

    Η χρήση της εφαρμογής αυτής είναι απλή και γίνεται ανώνυμα. Ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για τις αξίες των μεταβιβάσεων ακινήτων ανά περιοχή, βάσει κριτηρίων τα οποία επιλέγει ο ίδιος από τα διαθέσιμα στην εφαρμογή, έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιεί είτε γενικές είτε πιο εξειδικευμένες αναζητήσεις.

    Η εφαρμογή έχει σχεδιασθεί με τρόπο που να εξασφαλίζεται η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και η ανωνυμία των εμπλεκομένων μερών.

    Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μάθετε την αξία του ακινήτου σας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτά είναι τα πολυτελή διαμερίσματα αξίας 3,5 εκατ. λιρών που θα μένουν οι επιζώντες του Grenfell Tower (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μας… τρολάρει η Goldman Sachs: «Ανθίζουν» οι επενδύσεις στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕΤι συμβαίνει με τους managers που θα αναλάβουν υπερχρεωμένες επιχειρήσεις;



    ΣΧΟΛΙΑ