• Big Story

    Και ξαφνικά ο Τσίπρας κάνει «άνοιγμα» για συνεργασία προς το ΠΑΣΟΚ. Τυχαίο;

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματα. Μια συνάντηση που εξελίχθηκε σε πραγματική μάχη, με τους δύο προέδρους να αψιμαχούν για το ποιος έφερε περισσότερα οικονομικά βάρη στους Έλληνες. Κι όμως. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να απευθύνει κάλεσμα στο ΠΑΣΟΚ, για τη δημιουργία μιας προοδευτικής διακυβέρνησης.

    Φυσικά, στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει στην πολιτική επικαιρότητα κυριαρχεί ένα θέμα: Οι καταγγελίες για τις επαφές του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. Και μπορεί η Κυβέρνηση να στηρίζει τον υπουργό της, αλλά και να εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να επιτεθεί στη ΝΔ, αλλά η αλήθεια είναι πως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αρκετές φωνές που δεν νιώθουν άνετα με τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τον «εκρηκτικό» Πάνο Καμμένο.
    Άνοιγμα του Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση μετά τα μνημόνια

    Σε άνοιγμα προς τον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την προοπτική «προοδευτικής διακυβέρνησης μετά τα μνημόνια» προχωρεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

    Μεγάλο μέρος της συνέντευξης στη «Νέα Σελίδα» καταλαμβάνεται από τον διάλογο τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ανοίξει με τα κόμματα του «ευρύτερου προοδευτικού τόξου», με τον Αλέξη Τσίπρα να επισημαίνει ότι «θα χαιρόμασταν ειλικρινά εάν το ΠΑΣΟΚ έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων. Εμείς, πάντως, θα είμαστε εκεί. Αλλά νομίζω ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει για να φτάσει μέχρι εκεί».

    Καλεί, μάλιστα, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά να πάρει θέση στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο «να διαπιστώσουμε τουλάχιστον αν βρισκόμαστε από την ίδια ή από την άλλη πλευρά της αβύσσου».

    Τι απάντησε το ΠΑΣΟΚ

    «Πόρτα» στα σενάρια περί συμμετοχής σε «προοδευτική κυβέρνηση μετά τα μνημόνια» από  το ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας την πρόταση – πρόσκληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

    «Δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα μέσα σε καθεστώς πόλωσης σε νέα αδιέξοδα. Το μοντέλο αυτό -όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση- έχει αποτύχει» ανέφερε το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

    «Αυτό ισχύει τόσο για τον κ. Τσίπρα, όσο και για τον κ. Μητσοτάκη» έσπευσε να προσθέσει.
    Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι «χρειάζεται εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και κυβέρνηση ευρείας, λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

    Παράλληλα, εκτίμησε ότι «η διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του ακροδεξιού συνεταίρου του έχει τόση σχέση με την αριστερά, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λοβέρδος: «Ανάπτυξη με ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε απ’ έξω δεν περνάει»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιτσιόρλας: «Υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα για πολλούς επενδυτές»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Χαντζηνικολάου: Η χώρα χρειάζεται ξένες επενδύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ