• Big Story

    Φώτης Μπόμπολας: “Ο πατέρας μου θέλει να με δει να καταστρέφομαι”.

    • Contributor
    Μπόμπολας

    Φώτης Μπόμπολας


    “Ο πατέρας μου θέλει να με δει να καταστρέφομαι….. Να αποτύχω και να  φύγω από τις εκδόσεις…. Τορπιλίζει κάθε προσπάθεια μου” . Αυτή είναι η μόνιμη επωδός , στους συνομιλητές του, του επιχειρηματία κ. Φώτη Μπόμπολα, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκουν μεταξύ άλλων, οι ιστορικές εφημερίδες Έθνος και Ημερησία, το Goal, πολλά περιοδικά, το 50% της εκτυπωτικής εταιρείας Ίριδα, ποσοστό του πρακτορείου Ευρώπη και ένα 19% του Mega.

    Εν ολίγοις μια εκδοτική αυτοκρατορία που βρίσκεται σε κατάρρευση, με 430 και πλέον εργαζόμενους να βρίσκονται σε απεργία 20 μέρες τώρα διεκδικώντας δεδουλευμένα 5 μηνών.

    Αλλά και ο πατριάρχης της οικογένειας κ. Γιώργος Μπόμπολας, με όποιον και αν μιλήσει κάνει πάντα αναφορά στα λάθη και στην κακή επιχειρηματική στρατηγική που ακολουθεί κατά τη γνώμη του, ο γιος του Φώτης.

    Η κατάσταση στην οικογένεια Μπόμπολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εκρηκτική.

    Πατέρας και γιος δείχνουν να μη μπορούν να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο περισσότερο από 3 λεπτά, και να συνομιλήσουν χωρίς να ξεσπάσει ανάμεσα τους καυγάς, πόσο μάλλον να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύση για το πρόβλημα των εκδόσεων ΕΘΝΟΣ.

    Τα άλλα δύο παιδιά του Γιώργου Μπόμπολα, ο Λεωνίδας και η Μαρία, παρατηρούν εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις και προς το παρόν δεν αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο, ώστε με τη συμβολή τους να πληρωθούν τα οφειλόμενα και οι εφημερίδες να λειτουργήσουν και πάλι.

    Η Μαρία Μπόμπολα, αν και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της ξεκίνησε να εργάζεται στις εκδόσεις, πάντα ήταν η περισσότερο αποστασιοποιημένη. Εξ αρχής  έθεσε ως προτεραιότητα την οικογένεια της και το μεγάλωμα των τριών αγοριών της. 

    Ο ρόλος της τα τελευταία χρόνια ήταν περιορισμένος στο περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και το Φεστιβάλ που διοργανώνει το περιοδικό και ουδέποτε προέβαλε βέτο στις αποφάσεις του αδελφού της Φώτη.

    Ο Λεωνίδας Μπόμπολας, που ασχολήθηκε με το κατασκευαστικό κομμάτι του Ομίλου Μπόμπολα, αντιμετωπίζει αφ ενός τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του για έργα της κατασκευαστικής ΕΛΛΑΚΤΩΡ, την εταιρεία  κολοσσό που δείχνει επίσης να βρίσκεται σε περιδίνηση το τελευταίο διάστημα και αφ ετέρου δεν δείχνει διατεθειμένος να πληρώσει και πάλι τη «ζημιά». 

    Εξάλλου πριν από 1 περίπου χρόνο η κατασκευαστική αγόρασε τα κτίρια που στεγάζονται οι εκδόσεις ΕΘΝΟΣ, για να πληρωθούν υποχρεώσεις προς τράπεζες, δημόσιο και εργαζομένους…

    Και ενώ ο 88χρονος Γιώργος Μόμπολας βρίσκεται στα μαχαίρια με τον γιο του Φώτη,  430 και πλέον εργαζόμενοι των εντύπων του ομίλου βρίσκονται σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο -καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα 5 μηνών-, αντιμέτωποι με την ανεργία και αιωρούνται στον γκρεμό.

    Ελάχιστα είναι πλέον τα άτομα που κυκλοφορούν στους άδειους ορόφους του άλλοτε κραταιού εκδοτικού συγκροτήματος του ΠΗΓΑΣΟΥ.

    Το Έθνος, η Ημερησία, το Goal έχουν να κυκλοφορήσουν από την 1η Ιουνίου. Τότε κρεμάστηκε στα περίπτερα το τελευταίο -ίσως- φύλο τους.

    Λίγοι διοικητικοί υπάλληλοι -στο λογιστήριο και στο τμήμα προσωπικού- κάνουν την τελευταία «λάντσα» καθώς το συγκρότημα θα «σπάσει» σε πολλά κομμάτια και θα βγει ταυτόχρονους πλειστηριασμούς στα τέλη Ιουλίου (στις 26/7 λένε οι πληροφορίες από τις τράπεζες).

    Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, τα μέλη της Επιτροπής Διάσωσης του εκδοτικού ομίλου, αλλά και εργαζόμενοι πραγματοποιούν διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον κ. Γ. Μπόμπολα, όσο και τον κ. Φώτη Μπόμπολα.

    Και πέφτουν πάνω στην άρνηση της οικογένειας να καταβάλει τα δεδουλευμένα, ενώ οι αλληλοκατηγορίες πατέρα- γιου είναι διαρκείς. 

    Γιώργος Μπόμπολας σε εργαζόμενους: Δεν έχω λεφτά 

    Όταν οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον κ. Γ. Μπόμπολα να «βοηθήσει» για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, η απάντηση που πήραν ήταν ότι δεν έχει χρήματα πλέον…, ότι τα έδωσε όλα στα παιδιά του, ενώ κάνει αναφορά και στο προχωρημένο της ηλικίας του, όπως και στην επιβαρυμένη υγεία του. 

    Όπως λέει κάθε συνάντηση με τον Φώτη κλονίζει ακόμα περισσότερο την κατάσταση του…. 

    Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Γιώργος Μπόμπολας έβαλε το χέρι στην τσέπη για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

    Όταν οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον κ. Φώτη Μπόμπολα να ζητήσει από τον πατέρα του χρήματα για να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα εκείνος τους απάντησε: Έχω να μιλήσω με τον πατέρα μου 10 χρόνια. Θέλει να με δει να καταστρέφομαι.

    Αν αποτύχω θα χαρεί. Δεν έχω χρήματα στους λογαριασμούς μου. Δεν μπορώ να πληρώσω… Ψάχνω να βρω χρήματα…. Όταν τα βρω θα πληρώσω….

    Φ. Μπόμπολας: Αν δεν είχατε κάνει απεργία θα σας είχα πληρώσει ένα 15νθήμερο

    Μάλιστα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Φώτης Μπόμπολας κάνει τα πάντα να μην σταματήσει η απεργία και εκδοθούν και πάλι οι εφημερίδες. 

    Και φαίνεται να έχει πεισθεί πως στο τέλος θα βρεθεί επενδυτής που θα αγοράσει το «κουφάρι» των εφημερίδων και θα δώσει δουλειά στους μισούς περίπου από τους εργαζόμενους του ομίλου.

    Σήμερα στη γενική συνέλευση των εργαζομένων μαθαίνουμε ότι θα γίνει η τελευταία προσπάθεια να λήξει η απεργία και να επανεκδοθούν οι εφημερίδες. 

    Βέβαια δεν αποκλείεται ο κ. Φώτης Μπόμπολας να αρνηθεί να εξασφαλίσει το χαρτί και τα εκτυπωτικά. Και αυτό θα σημάνει οριστικά το τέλος…

    Τέλος αξίζει να τονισθεί ότι ο κ. Φ. Μπόμπολας μιλώντας σε συνεργάτες του δεν αποφεύγει να καταφερθεί εναντίον των κ. Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φώτης Μπόμπολας : Πούλησε το σκάφος του για να πληρώσει το δημόσιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Φώτης Μπόμπολας: Επιστολή με αποδέκτες την οικογένεια Βαρδινογιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ