• Big Story

    Γ. Οικονόμου: Προχωράει σε απίστευτο reverse split των μετοχών της Ocean Rig

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Η εταιρεία γεωτρήσεων Ocean Rig, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, ανακοίνωσε σήμερα πως θα προχωρήσει σε reverse split με αναλογία 1 προς 9.200 κοινές μετοχές.

    Υπενθυμίζεται πως η Ocean Rig είχε κάνει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 15 του πτωχευτικού κώδικα των Η.Π.Α τον περασμένο Μάρτιο.

    Όπως είναι γνωστό τα reverse splits είναι μία πάγια τακτική που χρησιμοποιεί ο κ. Οικονόμου, με την περίπτωση της DryShips -εισηγμένης ναυτιλιακής του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης- να ξεχωρίζει.

    Συγκεκριμένα η DryShips αυτή τη στιγμή ερευνάται από την αμερικάνικη επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει πλήθος ποινικών μηνύσεων εξαιτίας των αμφιλεγόμενων συναλλαγών που είχε με το καναδέζικο fund Kalani Investments.

    Σημειώνεται πως η κάθε συναλλαγή που είχε η DryShips με την Kalani ακολουθείτο από reverse split που είχε ως στόχο να μην μειωθεί περαιτέρω η τιμή της μετοχής που προκαλείτο από τη διαδικασία έκδοσης νέων μετοχών στην Kalani.

    Πάντως το reverse split που ανακοίνωσε η Ocean Rig δεν έχει προηγούμενο. Η αναλογία 1 προς 9.200 κοινών μετοχών μπορεί να θεωρηθεί ως η «μητέρα των reverse splits». Η κίνηση αυτή θα αυξήσει την πίεση στο κομμάτι των πωλήσεων καθώς αναμένεται να υπάρξουν ραγδαίες αλλαγές στις υφιστάμενες τιμές.

    Υπενθυμίζεται πως όσες φορές η DryShips ανακοίνωνε πως θα προχωρήσει σε reverse split, ερχόταν αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο των επενδυτών, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί και με την Ocean Rig και την τιμή των κοινών μετοχών της.

    Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή, η μετοχή της εισηγμένης στο NASDAQ εταιρείας γεωτρήσεων, διαπραγματεύεται γύρω στα 0,10 δολάρια, καταγράφοντας βουτιά της τάξεως του 36,72%. Μπορείτε να δείτε εδώ live τη διακύμανση της μετοχής.

    Οικονόμου

    Η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας με τα νέα δεδομένα θα ξεκινήσει αύριο, 21 Σεπτεμβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλη η αλήθεια: Τι έγινε με το πλοίο της Danaos στο Περού και την κοκαΐνη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Η GasLog Partners εξαγόρασε και ένατο πλοίο από τη μητρική της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα σε πλοίο των αδελφών Γουλανδρή



    ΣΧΟΛΙΑ