• Big Story

    Αγγελική Φράγκου: Από πού θα αντλήσει μισό δισεκατομμύριο δολάρια – Όλο το παρασκήνιο

    Αγγελική Φράγκου Navios Maritime Holdings

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc.


    Μετά το επενδυτικό κρεσέντο στο οποίο έχει επιδοθεί τους τελευταίους μήνες, φαίνεται πως έχει φτάσει η ώρα για την Ελληνίδα εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου να αναζητήσει νέα κεφάλαια για τη ναυτιλιακή Navios Maritime Partners, την οποία και ελέγχει.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή κατέθεσε έγγραφη δήλωση (shelf registration) στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) στην οποία και γνωστοποιεί τις προθέσεις της να προχωρήσει στο μέλλον σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που μπορεί να αγγίξει ακόμα και το μισό δισεκατομμύριο δολάρια!

    Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έγγραφη δήλωση, η κα Φράγκου σκοπεύει να εκδίδει και να πουλάει χρεόγραφα της Navios Maritime Partners ανά τακτές χρονικές περιόδους, με στόχο να αντλήσει έσοδα ύψους 500 εκατ. δολαρίων με τα οποία θα καλύψει γενικούς εταιρικούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα, περισσότερες εξαγορές πλοίων.

    Φράγκου

    Άλλωστε, οι εξαγορές πλοίων αποτελούν στρατηγικό στόχο της Ελληνίδας εφοπλίστριας, καθώς, όπως τόνισαν πρόσφατα ναυτιλιακές πηγές στο mononews.gr, στόχος της είναι ο στόλος της (όλων των εταιρειών που ελέγχει) να ξεπεράσει τα 210 πλοία και να καταστεί εκείνη η πλοιοκτήτρια με το μεγαλύτερο στόλο ελληνικών συμφερόντων παγκοσμίως.

    Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η κα Φράγκου έχει προχωρήσει σε πολύ ενδιαφέρουσες επενδυτικές κινήσεις συνολικού κόστους 196 εκατ. δολαρίων όπως είναι η εξαγορά πέντε φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου -εκ των οποίων 3 capesizes και 2 panamaxes- αλλά και 14 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τη χρεοκοπημένη ναυτιλιακή Rickmers Maritime Trust της Σιγκαπούρης.

    Επιπλέον σημειώνεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, η νεοσυσταθείσα εταιρεία συμφερόντων της, Navios Maritime Containers, σκοπεύει να υποβάλει αίτηση εγγραφής στην αγορά over-the-counter του Χρηματιστηρίου του Όσλο, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ύψους 75 εκατ. δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος απειλεί να μπλοκάρει το μεγάλο deal της Α. Φράγκου με τα 14 containerships

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτα λεφτά στη ναυτιλία: O Δ. Προκοπίου πούλησε πλοίο στη διπλάσια τιμή από αυτήν που το αγόρασε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πήτερ Γεωργιόπουλος: Το deal που ανέβασε τις αξίες των μεταχειρισμένων



    ΣΧΟΛΙΑ