• Business

    Νέες επενδύσεις από την McDonald’s στην Ελλάδα – Ανοίγει τρία νέα καταστήματα μέσα στο 2018


    Με σταθερά βήματα ξαναχτίζει την παρουσία της στην Ελλάδα η McDonald’s. Η αμερικάνικη αλυσίδα μετά τη δραματική συρρίκνωση του δικτύου της στα χρόνια της βαθιάς ύφεσης ανακτά χρόνο με τον χρόνο το χαμένο έδαφος και προχωρά σε νέες επενδύσεις για τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης σε διάφορα μέρη της χώρας.

    Πηγές της Premier Capital Ελλάς, της εταιρείας του Μαλτέζου επιχειρηματία, Melo Hili που έχει την ευθύνη για την λειτουργία και ανάπτυξη των αμερικάνικων εστιατορίων επί ελληνικού εδάφους αναφέρουν στο mononews.gr πως το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται να διατεθούν περίπου 4,5 εκατ. ευρώ για το άνοιγμα 3 νέων εστιατορίων μέχρι το τέλος του έτους, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 26 σημεία.

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η εταιρεία βρίσκεται σε ανοδική πορεία, παρά την αρνητική συγκυρία και τις δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στην αγορά, σημειώνοντας πως πέρυσι οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 16% ενώ τονίζουν πως η πολύ καλή πορεία συνεχίστηκε και κατά τους δυο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

    Υπενθυμίζεται πως η αμερικάνικη αλυσίδα είχε προχωρήσει σε εκτεταμένη αναδιάρθρωση των εργασιών της στην Ελλάδα, προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις της ύφεσης. Είχε μάλιστα φθάσει στο σημείο να κλείσει ακόμη και το κατάστημα στην Θεσσαλονίκη, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της παρουσία της στην χώρα μας. Από τότε «κύλησε πολύ καιρό στο αυλάκι», οι φήμες περί αποχώρησης διαψεύσθηκαν και η εταιρεία επέστρεψε δυναμικά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα με δυο σημεία (ένα στο εμπορικό κέντρο One Salonica και ένα Καλαμαριά), όσο και σε άλλα σημεία της χώρας (Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη, Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο και Σαντορίνη.

    Μέσα από ένα επενδυτικό μπαράζ, η ομάδα της Premier Capital πέτυχε μέσα σε μια 7ετία να επαναφέρει την εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης και να σταθεί επάξια στον ηγέτη του χώρου, την πανίσχυρη Goody’s, η οποία το ίδιο διάστημα αντιμετώπισε τα δικά της προβλήματα.

    Συνολικά, σήμερα, λειτουργούν 23 εστιατόρια McDonald’s στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ