• Τράπεζες

    Κούρεμα 80% για 5.363 δανειολήπτες από την Eurobank – 80.000 δανειολήπτες είπαν «όχι»!

    Φωκίων Καραβίας Eurobank

    Φωκίων Καραβίας. Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank


    Ναι σε «κούρεμα» 80% του καταναλωτικού τους δανείου είπαν 5.363 πελάτες της Eurobank, από τις 85.000 που έλαβαν επιστολές για οριστική διευθέτηση του «κόκκινου» καταναλωτικού τους δανείου.

    Το ποσοστό είναι μόλις 6%. Να σημειωθεί ότι η τράπεζα πριν από την πρόσφατη πώληση του πακέτου καταναλωτικών δανείων «Zenith» συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους 1,1 δισ. ευρώ, από τα οποία περίπου 1 δισ. ευρώ εμφανίζονται στον ισολογισμό της τράπεζας και συνολικής απαίτησης εκ των παρεπόμενων δικαιωμάτων 2 δισ. ευρώ, έστειλε 90.144 επιστολές.

    Τόσοι ήταν οι δανειολήπτες των οποίων τα καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, είχαν ενταχθεί στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο.

    Από τις 90.144 επιστολές και μετά από λεπτομερή διασταύρωση, τουλάχιστον οι 85.000 πελάτες επιβεβαίωσαν ότι τις παρέλαβαν.

    Από αυτούς ανταποκρίθηκαν μόλις οι 5.363 πελάτες, ήτοι ποσοστό 6%.

    Με τις επιστολές αυτές οι πελάτες, αφενός ενημερώνονταν για την πρόθεση της τράπεζας να προχωρήσει σε πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου και αφετέρου, καλούνταν να επικοινωνήσουν με την Eurobank προκειμένου να διευθετήσουν οριστικά την οφειλή τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

    Στους όρους αυτούς περιλαμβάνονταν και «κούρεμα» της οφειλής σε ποσοστό έως 80% κατά μέσο όρο.

    Υπενθυμίζεται ότι και στο πρώτο πακέτο δανείων καταναλωτικής πίστης χωρίς εξασφαλίσεις, που είχε πωλήσει η τράπεζα τέτοια εποχή πέρυσι, επίσης είχαν αποσταλεί 120.000 αντίστοιχες επιστολές με τις οποίες καλούνταν οι πελάτες να προσέλθουν για οριστική ρύθμιση της οφειλής τους επίσης με «κούρεμα» που έφτανε έως και το 90%. Στην επικοινωνία εκείνη από τους 120.00 παραλήπτες επιστολών ανταποκρίθηκε και προσήλθε να διευθετήσει την οφειλή του ένα ποσοστό μόλις 2%

    Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank υπέγραψε συμφωνία την περασμένη βδομάδα µε την κοινοπραξία των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management για την πώληση του πακέτου «Zenith».

    Σημειώνεται ότι τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα συνεχίσει η κατά 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services S.A (FPS) η οποία έχει λάβει άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Αυτό θα γίνεται συνδυαστικά με την επίσης αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης B2Kapital A.E.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκλειστικό: Ζητούν τα λεφτά τους πίσω οι μικροεπενδυτές που έχασαν από τα Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλματώδης η ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων – Ποιο είναι το κόστος ανακαίνισης κατοικίας για Airbnb

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς ο Γ. Οικονόμου θα βάλει στην τσέπη 134 εκατ. δολάρια από το μεγάλο deal της Ocean Rig



    ΣΧΟΛΙΑ