• Big Story

    Κάνουν τους θλιμμένους στην Κυβέρνηση: Όχι για τους συνταξιούχους αλλά για τον ΟΛΠ


    Την ίδια στιγμή που οι συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους να ευτελίζονται άνευ προηγουμένου φέρνοντας χιλιάδες ηλικιωμένους στα όρια της απόγνωσης, η κυβέρνηση επιλέγει να στρέψει την προσοχή και το ενδιαφέρον της στις επιπλοκές που έχουν παρουσιαστεί στη διαδικασία παραχώρησης του ΟΛΠ. Μια ιδιωτικοποίηση την οποία η ίδια αποδέχτηκε αλλά και δεσμεύτηκε να εκπληρώσει, ενώ ήθελε να ανατρέψει τα ήδη συμφωνηθέντα με την κατάθεση νομοθετικών βελτιώσεων δια χειρός του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, κάτι το οποίο πυροδότησε έντονες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας της Βουλής. Τελικά όλα διορθώθηκαν με νέες νομοθετικές παρεμβάσεις.

    MPALAOURAS

    Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκης Μπαλαούρας, «εάν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κυβέρνηση, θα ήταν στο δρόμο να διαδηλώνει κατά της ιδιωτικοποίησης», συνεχίζοντας «δεν θέλουμε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά», «οφείλουμε να υλοποιήσουμε τη συμφωνία διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, παλέψαμε και δεν τα καταφέραμε».

    Ίσως μια διαδήλωση της κυβέρνησης στους δρόμους για τις επώδυνες συνθήκες διαβίωσης, στις οποίες θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν από εδώ και στο εξής 160000 χαμηλοσυνταξιούχοι, να αποτελούσε έναν πιο ευγενή σκοπό.

    PETROPOULOS TASOS

    Ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκαλούν, εκτός από τη στάση της κυβέρνησης, και οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την απορία και τον προβληματισμό του για την «αναστάτωση» που έχει προκληθεί αναφορικά με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, υποστηρίζοντας ότι το ΕΚΑΣ «επινοήθηκε» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσει προεκλογικές σκοπιμότητες και πως «σήμερα οι τεχνικοί λόγοι καταβολής του ΕΚΑΣ δεν υφίστανται πια».

    Σε μια κοινωνία όπου χιλιάδες ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών καλούνται να ζήσουν με ένα εξευτελιστικά πενιχρό εισόδημα για το υπόλοιπο της ζωής τους, δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους δηλώσεις, οι οποίες μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν, ενώ παράλληλα κάνει έκδηλη την αδιαφορία και αποστασιοποίηση της κυβέρνησης απέναντι σε μια μερίδα πολιτών, τους οποίους είχε αναγγείλει προεκλογικά πως θα έχει στο πλευρό της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/kostas-mpakogiannis-omprela-stirixis-se-osous-echoun-anagki/57650

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/kerdi-39-ekat-evro-se-dio-imeres-gia-ton-mr-jumbo/57617



    ΣΧΟΛΙΑ