• Big Story

    Κυνικός Χουλιαράκης: Φορολογήσαμε συνειδητά τη μεσαία τάξη

    • NewsRoom
    Γιώργος Χουλιαράκης

    O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης


    Στην κυνική παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε συνειδητά τη μεσαία τάξη, τους επί πολλά χρόνια αδικημένους και οικονομικά καταπιεσμένους μισθωτούς αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία, απίστευτες επιβαρύνσεις και αναδρομική νομοθέτηση προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης σε ομιλία του στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του προσχεδίου του Προϋπολογισμού. Εκεί ο κ. Χουλιαράκης παραδέχθηκε ρητά ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν η εξόντωση της μεσαίας τάξης μέσ ααπό αβάστακτη φορολογία, προκειμένου να ενισχυθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα, όσοι διαθέτουν εισοδήματα κάτω από 4.800 ευρώ. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε σε μια παρόμοια πρωτοβουλία!

    Παράλληλα ο κ. Χουλιαράκης υοπγράμμισε ότι τα μόνα μέτρα που θα νομοθετηθούν είναι όσα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Τα μόνα, μέχρι πότε, όμως, απεύφυγε να διεκυρινήσει… Ήδη στις Βρυξέλλες ακούγονται φωνές για κενό 550 -700 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2018. «Στο τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί δεν θα προστεθεί ούτε ένα επιπλέον μέτρο. Τα πρωτοσέλιδα για επιπλέον μέτρα 1 δις ή 2,4 δις δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα», είπε στην ομιλία του ο κ. Χουλιαράκης.

    Στη συνέχεια μίλησε για ένα «μαξιλάρι» της τάξης των 12 με 15 δις ευρώ, έναν κουμπαρά όωπς είπε, ο οποίος θα είναι οδός διαφυγής της χώρας σε περίπτωση νέας κρίσης χρέους, την οποία, όπως προκύπτει από την τοποθέτησή του, δεν απέκλεισε. Συγκεκριμένα, είπε ότι για να βρει η χώρα με ασφάλεια στις αγορές χωρίς νέα προληπτική γραμμή στήριξης μετά το καλοκαίρι του 2018 θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ασφάλειας, έτσι ώστε αν προκύψουν νέα προβλήματα σε διεθνείς χρηματαγορές, η Ελλάδα να μπορεί να ανακυκλώνει δημόσιο χρέος χωρίς ρίσκο. «Είναι συνήθως της τάξης των δανειακών υποχρεώσεων 12 μηνών (1- 1,5 χρόνου) περίπου 12 με 15 δις», εξήγησε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έλενα Κουντουρά: Δεν πεινάει ο Έλληνας, δεν βάζουμε φόρους, δεν κόβουμε συντάξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρίς έλεος οι φόροι: Tα ανήλικα τέκνα θα πληρώνουν φόρο για τα σπίτια των γονιών τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκτοξεύτηκαν στο 1 δισ. οι απλήρωτοι φόροι τον Αύγουστο- Κοντά στα 100 δισ. τα συνολικά «φέσια»



    ΣΧΟΛΙΑ