• Big Story

    Ιβάν Σαββίδης: Σε 2-3 μέρες πληρώνω -Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με Βαρδινογιάννη-Κοντομηνά (video)

    • NewsRoom


    Έτοιμος να πληρώσει μέσα στα επόμενα 24ώρα την πρώτη δόση για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας δήλωσε πριν από λίγο ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, αναμένοντας πρώτα -όπως είπε- τη σχετική ειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας.

    Εάν μας πληροφορήσουν ότι έχουμε το δικαίωμα για την απόκτηση της άδειας, τότε θα είμαστε έτοιμοι σε 2-3 ημέρες να πληρώσουμε τη δόση, δήλωσε το αφεντικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο ερώτημα κατά πόσο είναι έτοιμος να καλύψει τα 61,5 εκατ. ευρώ για τα οποία δεσμεύθηκε στη δημοπρασία.

    https://www.youtube.com/watch?v=AHfLW8doTVw

    Ο ίδιος εμφανίζεται πρόθυμος να συζητήσει τόσο με τον Alpha όσο και το Star αλλά αν δεν τελεσφορήσουν οι συζητήσεις είναι έτοιμος να προχωρήσει αυτόνομα. Όπως είπε ο κ. Σαββίδης, σε κάθε περίπτωση το ζήτημα πιθανών συνεργασιών θα έχει κλείσει μέσα στην προθεσμία των 90 ημερών καθώς, όπως εκτίμησε,  πιο σωστό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι στα κανάλια. Πώς όμως είναι δυνατό να υπάρξει συνεργασία με π.χ. με τον Alpha μετά τη θυελλώδη ανταλλαγή μηνύσεων που έχει προηγηθεί, παραμένει αίνιγμα!

    Τέλος, σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αφοπλιστικός: «Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση».

    Μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα, γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών στοιχείων του κ. Σαββίδη προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει όλα τα εχέγγυα για να κηρυχθεί οριστικός αδειούχος και να κλείσει έτσι την ποδοσφαιρική τριάδα των νέων καναλαρχών μαζί με Αλαφούζο και Μαρινάκη.

    Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να καλύψει το ποσό που απαιτείται για την πρώτη δόση, και μάλιστα άνετα. Πρόκειται άλλωστε για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, με στενούς δεσμούς με τη Ρωσία και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Ρωτήστε και τους οπαδούς του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ που… πίνουν νερό στ’ όνομά του, καθώς είναι ο άνθρωπος που ανέβασε επίπεδο την ομάδα της Θεσσαλονίκης από τότε που ανέλαβε τις τύχες της, επενδύοντας μεγάλα ποσά για να κάνει τον ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό και να φέρει στην Τούμπα ένα πολυπόθητο πρωτάθλημα.

    Ιβάν Σαββίδης
    Ιβάν Σαββίδης

    Άλλοι, βέβαια, αμφιβάλλουν για το πόσο «καθαρές» είναι οι μπίζνες του Ιβάν Σαββίδη, με αποκορύφωμα το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις άδειες, σύμφωνα με το οποίο ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ φέρεται να ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία καταπολέμησης του εγκλήματος στο λαθρεμπόριο τσιγάρων, καθώς μάρκα τσιγάρων  εταιρίας  συμφερόντων του Σαββίδη στην Ρωσία έχει πλημμυρίσει με εξαγωγές περιοχή της Μολδαβίας που θεωρείται «μαύρη τρύπα» ελέγχων για τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές…

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/o-lazaratos-ide-vinteo-tis-ngee/77226

    http://www.mononews.gr/kalogritsas-apochoro/77206



    ΣΧΟΛΙΑ