• Big Story

    H Nova δυναμιτίζει την πορεία της. Οι τράπεζες αργούν να τοποθετήσουν επίτροπο. Μεγάλος κερδισμένος ο ΟΤΕ


    Θα σας πάμε λίγο πίσω σήμερα. Όχι πολύ πίσω: στον περασμένο Νοέμβριο, όταν γράφαμε στο mononews.gr για το μυστήριο γύρω από τις τύχες της Forthnet, η οποία είχε μεν περάσει στα χέρια των τραπεζών από τον Οκτώβριο, μετά το φιάσκο της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (στην οποία γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη οι μέτοχοι της εταιρείας), όμως οι τράπεζες καθυστερούσαν ανεξήγητα να ορίσουν τον επίτροπο που θα αναλάμβανε να εξυγιάνει τη Forthnet, παραγκωνίζοντας τον επικεφαλής της εταιρείας Πάνο Παπαδόπουλο, και να της δώσει νέα πνοή.

    Πάνος Παπαδόπουλος.
    Πάνος Παπαδόπουλος. CEO Forthnet

    Ας επιστρέψουμε τώρα στο παρόν: τι έχει αλλάξει έκτοτε; Κι όμως, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα! Οι τράπεζες εξακολουθούν να καθυστερούν στην τοποθέτηση του προσώπου που θα αναλάβει τη διάσωση της Forthnet, κι ενώ πια έχουν περάσει τρεις και πλέον μήνες από την αποτυχημένη έκδοση ομολογιακού δανείου, με αποτέλεσμα η αβεβαιότητα γύρω από το μέλλον της εταιρείας να φουντώνει όλο και περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου, καθώς η Forthnet παραμένει σε μετέωρη κατάσταση, χωρίς να διαφαίνονται στον ορίζοντα προοπτικές ανατροπής του σκηνικού.

    Αντίθετα, τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, και αυτό δεν το λέμε εμείς: το λένε οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της Nova (που ανήκει στον όμιλο Forthnet), οι οποίοι είδαν έκπληκτοι τη νέα προμηθειακή πολιτική υπηρεσιών της Nova, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου, να τους έρχεται… κατακούτελα, επιβάλλοντας τεράστια μείωση της ποσοστιαίας προμήθειας που δικαιούνται.

    Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα προμηθειακή πολιτική της Nova, το νέο καθεστώς της προμήθειας air time διαμορφώνεται από το 2,25% στο 1,5% (μιλάμε για μία μείωση της τάξεως του 33%), ενώ “μαχαίρι” μπαίνει και στις προμήθειες για είσπραξη λογαριασμών, από τα 0,35 ευρώ ανά συναλλαγή στα 0,25 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της Nova χάνουν από την 1η Φεβρουαρίου ένα πολύ μεγάλο μέρος των προμηθειών τους, οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη μειωθεί κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας ότι με αυτά τα δεδομένα αδυνατούν να επιβιώσουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως καταγγέλλουν κάποιοι από αυτούς, η αλλαγή στην πολιτική της Nova σημαίνει ότι για να διατηρήσουν τα καταστήματά τους θα πρέπει να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους!

    Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι εξ αυτών έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγορικό γραφείο προκειμένου να εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους απέναντι στη Nova, η οποία εκτός απροόπτου (ή εκτός και αν ανακρούσει πρύμνα και πάρει πίσω τη νέα προμηθειακή πολιτική υπηρεσιών της) θα δει το δίκτυο καταστημάτων της (που σήμερα αριθμεί 129 καταστήματα) να συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο – όπως βέβαια συρρικνώνεται τα τελευταία χρόνια και η πελατειακή της βάση, που έχει πέσει πια κάτω από το όριο των 500.000 πελατών.

    Ποιος βγαίνει κερδισμένος από τις δραματικές αυτές εξελίξεις στη Nova; Μα φυσικά ο ΟΤΕ, που εκμεταλλευόμενος την κρίση που διανύει ο μεγάλος ανταγωνιστής του στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης και τη διαρροή πελατών του, βλέπει την ΟΤΕ TV να αυξάνει συνεχώς το μερίδιο αγοράς της, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων τηλεθεατών, με τη διοίκηση του Μιχάλη Τσαμάζ να δικαιώνεται απόλυτα για την επιλογή της να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το εγχείρημα της ΟΤΕ TV και να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον – κάτι που σίγουρα δεν μπορεί κανείς να πει για τη Forthnet…

    μιχαλης τσαμαζ οτε
    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μετά τα 2 ρεπορτάζ του mononews.gr χαμός στο Λουτράκι: Συνέλαβαν νυν και πρώην δήμαρχο για οφειλές του Καζίνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Αρναούτης: Αλλάζει το τοπίο της αγοράς για τα επόμενα 3-5 χρόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Μάλτα αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και η Ελλάδα πανηγυρίζει…



    ΣΧΟΛΙΑ