• Business

    Γιατί «χτυπάνε» τις μετοχές των εταιρειών του Σωκράτη Κόκκαλη

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot


    Ακόμα και στη χρηματιστηριακή αγορά φαίνεται να υπάρχουν αρκετοί που είναι πρόθυμοι να πιστέψουν το οτιδήποτε, αρκεί να τους το ψιθυρίσει κάποιος συνωμοτικά στο αφτί…

    Τις τελευταίες ημέρες οι μετοχές των εταιρειών συμφερόντων του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη δέχονται εκ νέου τα επιθετικά πυρά των πωλητών. Γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση στην αγορά η οποία και πασχίζει να ανιχνεύσει το γιατί στοχοποιούνται τα «χαρτιά» του Κόκκαλη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι οσμίζονται το «άρωμα» της υποτιμητικής κερδοσκοπίας καθώς οι ανεξέλεγκτες φήμες και τα «μαύρα» σενάρια για τις εταιρείες του πολυσυζητημένου επιχειρηματία φαίνεται να έχουν την… τιμητική τους στην αγορά.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της Intracom βρέθηκε να χάνει μέχρι και 8,2% για να κλείσει στο τέλος με απώλειες 3,65%. Η θυγατρική Intrakat είχε ενδοσυνεδριακές απώλειες 6,2% κλείνοντας όμως με πτώση 3,86%. Πιο ήπια συμπεριφορά εμφανίστηκε να έχει η Intralot που υποχώρησε κατά 1,15%. Επίσης με απώλειες 3,23% έκλεισε η εταιρείας ΚΕΚΡΟΨ στην οποία ο όμιλος της Intracom κατέχει το 34,3%.

    Οι περισσότερες συζητήσεις στην αγορά αφορούσαν την Intracom η οποία έκανε χθες συναλλακτικό τζίρο 676,7 χιλ. ευρώ με 968 πράξεις. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι οποίες όμως δεν πιστοποιούνται επισήμως, ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των χθεσινών πωλήσεων στην Intracom έγινε μέσω της Morgan Stanley πιθανότατα για λογαριασμό της επενδυτικής τράπεζας.

    Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις η Intracom βρίσκεται συνεχώς στο «κόκκινο» έχοντας καταγράψει απώλειες που φτάνουν συνολικά στο 11,2% της αξίας της εταιρείας. Η οποία και διαμορφώνεται στα 72,2 εκατ. ευρώ.

    Ανάμεσα στις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες, εκείνη που κυριάρχησε ήταν ότι οι επιθετικοί πωλητές βλέπουν ότι η νέα κυβέρνηση που αναμένεται να διαδεχθεί την παρούσα του ΣΥΡΙΖΑ θα σηματοδοτήσει το επιχειρηματικό τέλος του Έλληνα επιχειρηματία… Παράλληλα, αναβίωσαν εκ νέου τα σενάρια με βάση τα οποία πρόκειται να υπάρξει διαδικασία συγχώνευσης ανάμεσα στις εταιρείες συμφερόντων Κόκκαλη. Κάτι τέτοιο είχε διαψευσθεί με κατηγορηματικό τρόπο από τον επιχειρηματικό όμιλο όταν πριν από λίγες εβδομάδες είχε ξανακυκλοφορήσει στην αγορά ως… εμπιστευτική πληροφόρηση.

    Στον κύκλο της έρπουσας φημολογίας που πληγώνει τα «χαρτιά» των εταιρειών του Κόκκαλη εντάσσονται και οι αναφορές περί οικονομικών προβλημάτων, ενώ δεν λείπουν και τα σενάρια για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κόντρα με φόντο τα όσα αφορούν την εταιρεία του Σταδίου Καραϊσκάκη.

    Πηγές που είναι κοντά στον όμιλο Κόκκαλη τονίζουν ότι όλα όσα διαδίδονται είναι ανυπόστατα και προφανώς εντάσσονται στα κάθε είδους παιχνίδια που μηχανεύονται ορισμένοι στην αγορά…

    Οι ίδιες πηγές προσθέτουν επίσης ότι «εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να δίνουμε βάση σε ότι μπορεί να διαδίδεται ερήμην της πραγματικότητας».

    Η Intralot, στην οποία ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι ο βασικός μέτοχος αλλά και ο διοικητικός ηγέτης της, έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα δεχθεί τις ηπιότερες πιέσεις σε σύγκριση με τις άλλες εταιρείες που βρίσκονται υπό τη μετοχική σκέπη του επιχειρηματία.

    Την ερχόμενη εβδομάδα η Intralot θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσης του 2018 ενώ ήδη εκπονείται το νέο bussines plan το οποίο θα φέρει και την υπογραφή του Σωκράτη Κόκκαλη ο οποίος πριν από λίγο χρονικό διάστημα πήρε στα χέρια του και το νευραλγικό πόστο του Διευθύνοντος Συμβούλου.

    Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι από τη στιγμή που ο Σωκράτης Κόκκαλης ανέλαβε ο ίδιος να οδηγήσει την εταιρεία στην επόμενη ημέρα τα δύο ομόλογα της Intralot έχουν ανακάμψει ενισχυόμενα κατά περίπου 23% σε σχέση με τα πρόσφατα χαμηλά τους. Πλέον το ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε φτάσει να αποτιμάται στο 79% της ονομαστικής του αξίας. Το δεύτερο ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024 τιμολογείται πλέον στο 59% της ονομαστικής του αξίας.

    Και στις τέσσερις εταιρείες του επιχειρηματικού πλέγματος Κόκκαλη (Intracom, Intrakat, Intralot και ΚΕΚΡΟΨ) η συνολική χθεσινή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 1,2 εκατ. ευρώ. Η δε συνολική χρηματιστηριακή αποτίμηση των εταιρειών αυτών υποχώρησε κατά περίπου 7 εκατ. ευρώ για να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 223 εκατ. ευρώ.

    Πέρα της Intracom η Intrakat μετρά τέσσερις συνεχόμενες καθοδικές συνεδριάσεις με συνολικές απώλειες 8,8%. Για την ΚΕΚΡΟΨ οι δύο τελευταίες κόκκινες συνεδριάσεις έχουν φέρει τη μετοχή 12,3% πιο κάτω ενώ η Intralot μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις έχει βρεθεί 4,1% χαμηλότερα.

    Τουλάχιστον όπως φάνηκε χθες οι ενδοσυνεδριακές μεγάλες πιέσεις εκτονώθηκαν προς το τέλος των συναλλαγών, προφανώς μετά από ενεργοποίηση των αγοραστών οι οποίοι και μάλλον διέκριναν στοιχεία υπερβολής στις πιέσεις που είχαν ασκηθεί. Εκ των πραγμάτων οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις θα αποτελέσουν ακόμα ένα κρίσιμο crash test για τις μετοχές των εταιρειών του Σωκράτη Κόκκαλη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Intralot: Η τετράωρη σύσκεψη του Σωκράτη Κόκκαλη, οι προσωπικές εντολές του και το ράλι στα ομόλογα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η  Intralot πληρώνει κανονικά τα «κουπόνια» των ομολόγων στις 15 Μαρτίου- Τι κρύβει η επιστροφή Κόκκαλη

     



    ΣΧΟΛΙΑ