• Τράπεζες

    Έρευνα της ΤτΕ σε Attica Bank για το δάνειο στον Παύλο Πολάκη

    Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής TτΕ

    Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής TτΕ


    Σε έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τηρήθηκε η νομιμότητα στην χορήγηση του καταναλωτικού δανείου 100.000 ευρώ που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Βank, προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) με εντολή του Γιάννη Στουρνάρα. 

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της ΤτΕ δεν θα περιοριστεί στην υπόθεση του δανείου του Παύλου Πολάκη, αλλά θα εξεταστούν και άλλες περιπτώσεις δανείων που έχουν χορηγηθεί από την τράπεζα.

    Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης έλαβε καταναλωτικό δάνειο, ύψους 100.000 ευρώ, από την Attica Bank με ευνοϊκούς όρους και αμφίβολες εγγυήσεις, προκαλώντας ποικίλα ερωτήματα και αντιδράσεις τόσο στον πολιτικό κόσμο και την κοινή γνώμη.

    Η διοίκηση της τράπεζας, πάντως, σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας πως τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.

    Όπως σημειώνει η Attica Bank, «η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πότε έλεγε ψέματα για τα εισοδήματά του ο Πολάκης; Έπαιρνε 300.000 ευρώ ή 51.000 ευρώ;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πολάκης πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 – Θα πληρώνει έως τα 69 του χρόνια!!!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η απάντηση της Attica Bank για τα δάνεια του Πολάκη



    ΣΧΟΛΙΑ