• Πολιτική

    Πότε έλεγε ψέματα για τα εισοδήματά του ο Πολάκης; Έπαιρνε 300.000 ευρώ ή 51.000 ευρώ;

    ΝΔ σε Πολάκη: Είσαι υπηρέτης της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας

    Παύλος Πολάκης


    Τους ισχυρισμούς του Παύλου Πολάκη σχετικά με το «ύποπτο» δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε από την Attica Bank έρχονται να διαψεύσουν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» που ο ίδιος έχει υποβάλει τα προηγούμενα χρόνια, στις οποίες κάτι δεν «κολλάει» σε αυτά που υποστηρίζει.

    Μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με το καταναλωτικό δάνειό του, ο Παύλος Πολάκης απάντησε μέσω Facebook, υποστηρίζοντας πως αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα για τρέχουσες ανάγκες του, λόγω της ακραίας μείωσης των εισοδημάτων του, καθώς, όπως έγραψε, «από τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λογω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου -εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρονια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα απο τα σημερινά μου».

    Το αν λέει αλήθεια ο Παύλος Πολάκης είναι πολύ εύκολο να το ελέγξει κανείς – αρκεί να ανατρέξει στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υπέβαλε τα προηγούμενα χρόνια.

    Σύμφωνα λοιπόν με όσα ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός έχει καταθέσει για τα εισοδήματά του, το 2015 το συνολικό εισόδημα του ιδίου και της συζύγου του ανερχόταν λίγο πάνω από τα 100.000 ευρώ (100.493 ευρώ για την ακρίβεια). Αν ο ισχυρισμός του ήταν αληθής, τότε τα προηγούμενα χρόνια θα έπρεπε να βγάζει γύρω στα 200.000 ή και 300.000 ευρώ. Όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από το «πόθεν έσχες» του, καθώς για το 2013 είχε δηλώσει εισοδήματα λίγο πάνω από τα 50.000 ευρώ και για το 2014 κάτι παραπάνω από 60.000 ευρώ, ενώ ακόμα και στην καλύτερη οικονομικά χρονιά του, το 2012, τα εισοδήματά του ήταν στα 150.000 ευρώ περίπου.

    Επιπλέον, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι το 2015 ήταν χρονιά διπλών εκλογών, και άρα χρονιά με λιγότερη βουλευτική αποζημίωση για τους βουλευτές – επομένως, το 2016, το 2017 και το 2018 λογικά τα εισοδήματα του Παύλου Πολάκη θα πρέπει να ήταν μεγαλύτερα από τις 100.000 του 2015. Άρα, σε τι συνίσταται αυτή η δραματική μείωση των εισοδημάτων του στην οποία αναφέρεται; Προφανώς, επρόκειτο για ένα κραυγαλέο ψέμα, λες και δεν θα έψαχνε κανείς να βρει τα «πόθεν έσχες» του…

    Επομένως, το ότι ο Παύλος Πολάκης ψεύδεται το εξακριβώσαμε. Τώρα μένει μόνο να μας εξηγήσει ο ίδιος ποιο είναι το ψέμα του: είπε τώρα ψέματα για τα παλαιότερα εισοδήματά του, ότι δηλαδή αυτά ήταν μεγαλύτερα από τα σημερινά του, ή δήλωσε στο παρελθόν ψεύτικα στοιχεία στο «πόθεν έσχες» του, αποκρύπτοντας εισοδήματα;

    Θα περιμένουμε μία απάντηση…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Πολάκης vs Πρώτο Θέμα: Ερωτήματα για το «πόθεν έσχες» του αναπληρωτή υπουργού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   «Γλέντι» στο twitter για το δάνειο Πολάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Χοντραίνει η κόντρα Πολάκη – Πρώτου Θέματος: Τι απαντά η εφημερίδα στον υπουργό



    ΣΧΟΛΙΑ