• Big Story

    Ελληνικό: Έτσι γίνονται οι business επί ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα φασαρίες, μετά MOU

    ελληνικο

    Ελληνικό


    Η σύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development είναι παράνομη. Είναι παράνομη και θα καταρρεύσει σύντομα, μαζί με την κυβέρνηση που τη στήριξε.

    «Χρησιμοποιώντας ουσιαστικά ως εργαλείο εκβιασμού τις αποζημιώσεις που θα κληθεί να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο στην Lamda Development για οποιαδήποτε καθυστέρηση ή κώλυμα θα προκύψει μετά την υπογραφή της σύμβασης, κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκουν να θέσουν προ τετελεσμένων τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας».

    «Η κυβέρνηση δείχνει για πολλοστή φορά τις αυταρχικές της πρακτικές απέναντι σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, επιστημονικούς φορείς, πολιτικά κόμματα και κοινωνικά κινήματα, την απαξιωτική της στάση απέναντι σε θεσμούς και νόμιμες διαδικασίες, αλλά ακόμα και την πλήρη αδιαφορία της για τις μελλοντικές ποινικές συνέπειες που θα έχει για τα μέλη της και τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ».

    Τα προαναφερθέντα αποσπάσματα προέρχονται από την ίδια ανακοίνωση, μία ανακοίνωση που είχε γίνει στις 18 Νοεμβρίου του 2014 εναντίον της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού. Ποιος την είχε εκδώσει; Ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, μετά βαΐων και κλάδων, τη… συμφωνία για την παραχώρηση του Ελληνικού!

    Πρόκειται για μία πραγματικά ιλιγγιώδη μεταστροφή: από εκεί που χαρακτήριζε κάθε αποκρατικοποίηση «ξεπούλημα», από εκεί που απειλούσε με ποινικές συνέπειες όσους συμφωνούσαν σε οποιαδήποτε επένδυση, από εκεί που ξιφουλκούσε κατά των αόριστων «επιχειρηματικών συμφερόντων», ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έγιναν… οι καλύτεροι φίλοι των επενδυτών – ή κάπως έτσι.

    Στην πραγματικότητα, και σε αυτήν την περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε την τακτική… «τραβάτε με κι ας κλαίω». Γκρίνιαξε, φώναξε, απείλησε, και στο τέλος συμφώνησε, και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες περί… ηρωικής διαπραγμάτευσης που απέφερε μεγάλα οφέλη στη χώρα.

    Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος μίας επένδυσης ( Ελληνικό ) που κάποτε «πυροβολούσε» αλύπητα ο ίδιος και το κόμμα του – τότε, βέβαια, τα πράγματα ήταν αλλιώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, όχι στην κυβέρνηση…

    Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε παράπονα. Η υπόθεση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού είναι μία ιστορία που τραβάει πλέον πάνω από δεκαπέντε χρόνια, στη διάρκεια των οποίων το Ελληνικό παραμένει αναξιοποίητο και υποβαθμισμένο, και η είδηση για τη συμφωνία (επιτέλους) με τη Lamda Development δεν μπορεί παρά να είναι ευχάριστη, έστω και μετά από τις πολλές περιπέτειες που έχει περάσει…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/apistevto-apodekatizete-ralph-lauren-ti-tha-gini-tin-ellada/51622



    ΣΧΟΛΙΑ