• Big Story

    Έκπληξη: Μόνο 6 επιχειρηματίες στον επόμενο γύρο για την τηλεόραση


    Η ελληνική τηλεόραση αλλάζει συθέμελα από σήμερα και το τηλεοπτικό τοπίο μεταμορφώνεται πια σε μια κανονική αρένα. Οι μονομάχοι αναμένεται να λάβουν τις θέσεις τους και να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τα λιοντάρια της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού που καραδοκούν να τους κατασπαράξουν.

    Η μάχη ξεκινάει πλέον και επίσημα καθώς 10 επιχειρηματίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους για να πάρουν μια από τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες. Το ποιοι εν τέλει θα πάρουν το “πράσινο φως” από την Ειδική Επιτροπή για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

    Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του mononews.gr, εάν οι κανόνες τηρηθούν by the book που λέμε, οι φάκελοι οι οποίοι θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού θα είναι μόνο 5-6 (από τους συνολικά 10 που έχουν κατατεθεί). Και αυτό γιατί, ο φάκελος του Mega δεν είναι ο μοναδικός που παρουσιάζει ελλιπή στοιχεία. Οι εκπλήξεις στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο είναι πολλές και αναμένεται να ξαφνιάσουν ακόμα και τους πιο καλά ενημερωμένους επί της κατάστασης.

    Ποιοι είναι οι διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εξέδωσε ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, αυτοί είναι οι υποψήφιοι που θα δώσουν τη μάχη για να εξασφαλίσουν μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που προβλέπει ο διαγωνισμός:

    1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ (του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου)
    2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL (της οικογένειας Βαρδινογιάννη)
    3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ (της οικογένειας Κυριακού)
    4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (του Ιβάν Σαββίδη. Εκπροσωπείται από τον 38χρονο Αρτούρ Νταβιντιάν, που ανήκει στο επιτελείο των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη, είναι στο δ.σ. του ΠΑΟΚ και ζει και εργάζεται πλέον μόνιμα στην Ελλάδα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Dimera.)
    5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ (του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά)
    6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (του πρώην εκδότη της εφημερίδας Πρώτη)
    7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (του Βαγγέλη Μαρινάκη)
    8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – “EPSILON TV” (του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη)
    9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (φήμες αναφέρουν ότι η εταιρεία αυτή ανήκει σε μεγάλο επιχειρηματία ο οποίος ήδη έχει καταθέσει φάκελο)
    10. 
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL

    Ποιοι είναι αυτοί που θα μείνουν εκτός

    Αρχικά, όταν ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για την τηλεόραση, 11 υποψήφιοι – οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά πιο πάνω πλην του κ. Καρατζαφέρη που απορρίφθηκε πρώτος – κατέθεσαν φακέλους για να εξασφαλίσουν μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες για εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας.

    Όπως αναφέρθηκε και πριν, το πόσοι τελικά θα απορριφθούν από  τον διαγωνισμό είναι κάτι που εξαρτάται από το πόσο αυστηρά θα τηρηθούν οι κανόνες που προβλέπει η Πενταμελής Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού. Αυτοί οι κανόνες έχουν πολύ αυστηρές προδιαγραφές. Και υπάρχουν φάκελοι οι οποίοι δεν πληρούν ένα σημαντικό ποσοστό εξ’ αυτών των προδιαγραφών.

    Σε περίπτωση που οι κανόνες με όλες τις παραμέτρους τους τηρηθούν κατά γράμμα – αγγλιστί, by the book – είναι δεδομένο ότι στην επίσημη φάση του διαγωνισμού περνάνε μόνο 5 με 6 αιτήσεις. Μιλάμε, δηλαδή, για σφαγή στην αρένα που λέγεται τηλεόραση, όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς.

    Από την άλλη, αν οι αρμόδιοι κάνουν τελικώς τα στραβά μάτια σε ορισμένα καίρια σημεία των κανονισμών – όπως συνήθως συμβαίνει και με ό,τι σχεδόν ανακατεύεται το ελληνικό δημόσιο – θα περάσουν και οι 9 αιτήσεις, δηλαδή όλες εκτός από αυτή της Τηλέτυπος ΑΕ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Μεγάλου Καναλιού, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συμπεριέλαβε τραπεζική και φορολογική ενημερότητα στο φάκελό της.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sklavenitis-marinopoulos-thema-imeron-simfonia-schedia-polemou-gia-pos-tha-gemisoun-ta-rafia-amesa/61457

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ