• Big Story

    Τα βάζει με όλους ο Σ.Ψυχάρης: Αιφνιδιαστικός πόλεμος με Καλογρίτσα, Σαββίδη και Μαρινάκη

    • NewsRoom
    σταυρος ψυχαρης


    Εκτενές ρεπορτάζ για τα πρόσωπα που διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής με τίτλο “Οι καναλάρχες του κυρίου Παππά”, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά, κάνοντας λόγο για “λάσπη και ευφάνταστα σενάρια”. Ειδικότερα,  το “Βήμα” και ο εκδοτης του Σταύρος Ψυχάρης αναφέρεται στον Χρήστο Καλογρίτσα, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό.

    Ως “άνθρωπο από το ημίφως” χαρακτηρίζει η εφημερίδα τον Χρήστο Καλογρίτσα, εργολάβο και έκδοτη στα τέλη της δεκαετίας του 1980, της εφημερίδας Πρώτη. Αναφέρεται, μάλιστα, στην κουμπαριά του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

    Το “Βήμα” παραθέτει μάλιστα και τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ το 2009 μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κατασκευαστής εκδήλωνε την αγάπη του για τον επικίνδυνο κακοποιό.

    Με τίτλο “Ο τσιγαράς από το Ροστόφ που επιθυμεί τώρα και κανάλι”, η εφημερίδα αναφέρεται και στις επενδυτικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη.

    Τέλος, για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το βασικό ερώτημα σύμφωνα με το “Βήμα” είναι αν η διεκδίκηση άδειας από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού στοχεύει στο κέρδος ή την ασυλία.

    “Πολλοί σπεύδουν να συνδυάσουν την επιδίωξή του να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια με τη δύναμη που δίνει σε κάποιον η τηλεόραση, ιδίως αν αυτός έχει ‘περιπέτειες’ με τη Δικαιοσύνη” αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ

    “Πλανώνται πλάνην οικτρά, όσοι θεωρούν ότι μέσα από τις προσωπικές επιθέσεις, τα ευφάνταστα σενάρια και τη λάσπη, μπορούν να φοβίσουν τον οποιονδήποτε. Το μόνο που μαρτυρούν όλα αυτά είναι τον πανικό τους”, είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.

    “Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών θα προχωρήσει ως μια συνταγματική επιταγή δημοκρατίας και διαφάνειας. Οι πολίτες το γνωρίζουν αυτό, όπως γνωρίζουν και τον διαχρονικό ρόλο και τα συμφέροντα αυτών που πολεμούν με όλα τα μέσα τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες”, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/vangelis-marinakis-giannis-alafouzos-ipogios-polemos-gia-tis-adies/59015

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/christos-kalogritsas-ftiachni-to-kanali-tou-siriza/58441



    ΣΧΟΛΙΑ