• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέα τεράστια άνοδος για τις μετοχές Intracom & Intrakat μετά την αποκάλυψη του mononews για το Deal Κόκκαλη – Κούτρα

    • NewsRoom

    Κωνσταντίνος Κόκκαλης, ετών 35. Αντιπρόεδρος INTRACOM HOLDINGS.


    Με μεγάλα κέρδη έκλεισαν σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι μετοχές του ομίλου της Intrakom στον απόηχο του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος του mononews.gr περί εξαγοράς του 20 έως 25% των μετοχών της Intrakat (θυγατρική της Intracom) από τον επιχειρηματία και μέτοχο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Δημήτρη Κούτρα. Η μετοχή της Intrakat έκλεισε με τεράστια κέρδη της τάξης του 24% στα 1,60 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας να αγγίζει τα 8,2 εκατ. ευρώ. Η  Intracom έκλεισε με κέρδη 8% στα 0,67 ευρώ ενώ η κεφαλαιοποίηση του ομίλου αγγίζει πλέον τα 90 εκατ. ευρώ.  Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες η μεγάλη άνοδος της μετoχής της Intrakat προεξοφλεί ότι το τίμημα της πώλησης από τον όμιλο Κόκκαλη του 20 έως 25% στον Δημήτρη Κούτρα θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.  Πάντως σημαντική άνοδο κατά 5,14% σημείωσε και η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που  έκλεισε στα 1,84 ευρώ.

    Πώς κινήθηκαν οι υπόλοιπες μετοχές 

    Με κέρδη έκλεισε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο ακολούθησε την εικόνα των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, που παρατηρείται ήπια άνοδος. Την ίδια ώρα, η νέα πτώση της Τουρκικής λίρας δεν έδειξε να επηρεάζει σημαντικά τις ελληνικές μετοχές.

    Η απουσία της μετοχής της Εθνικής, προκειμένου να ολοκληρωθεί το reverse split, ήταν εμφανής στην τελική εικόνα του τζίρου, ο οποίος έμεινε καθηλωμένος στο επίπεδο των 11 εκατ. ευρώ. Τις δύο επόμενες ημέρες, πάντως, αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου των 4 συστημικών τραπεζών, οι οποίες θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την Τετάρτη με κέρδη 0,52% στις 770,12 μονάδες.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,74% στις 742,96 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 732,16 (-0,72%) και 743,13 μονάδων (+0,77%).

    Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 35,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 11,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 289 χιλ. τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,52%, στις 1.953,75 μονάδες. Ο Mid Cap έκλεισε στο +2,71% και τις 1.218,13 μονάδες.

    Από της μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι Lamda (+4,23%) και η Μυτιληναίος (+3,89%). Οι δύο μετοχές βοήθησαν στο να γυρίσει το κλίμα στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, από τα αρνητικά σε θετικό έδαφος. Ακολούθησαν οι Jumbo (+2,81%) και η ΕΥΔΑΠ (+2,20%).

    Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Τερνα Ενεργειακή (-1,17%), ενώ με μικρές απώλειες έκλεισαν ΟΠΑΠ, Grivalia, ΟΤΕ, Βιοχαλκο και ΓΕΚ Τέρνα.



    ΣΧΟΛΙΑ