• Big Story

    «Χοντραίνει» το παιχνίδι με τις εμετικές διαρροές για το δικαστή του ΣτΕ – Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το πρωτοσέλιδο της Αυγής

    • NewsRoom


    Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα με τις αθλιότητες σε βάρος του δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και την πρωτοσέλιδη δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την εφημερίδα Αυγή. Μετά την εντολή για  διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του εν λόγω δικαστή με αφορμή τα δημοσιεύματα για την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014 (και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν) ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, σχετικά δημοσιεύματα -μεταξύ των οποίων και το πρωτοσέλιδο της Αυγής- προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση η μη αξιόποινων πράξεων.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, ο κ. Παρασκευόπουλος διαβίβασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων», όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες.

    Η απόφαση του διευθυντή της Αυγής Κώστα Νικολακάκου να βγάλει φόρα παρτίδα στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας  το όνομα του εν λόγω δικαστικού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό σχόλιο της Εφημερίδας των Συντακτών που κάνει λόγο για «ατόπημα» και «αδιανόητη δημοσίευση»:

    «Το σοβαρό ατόπημα της εφημερίδας Αυγή να αναγράψει το όνομα του δικαστή επαναλαμβάνοντας την ονομαστική, απαράδεκτη αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά (17/10) αλλά και τα κυριακάτικα δημοσιεύματα και τα ιστολόγια που τον “φωτογράφισαν”, άναψαν τις νέες φωτιές στο φορτισμένο πεδίο», γράφει η ΕφΣυν και δικαιολογεί την κίνηση του κ. Παρασκευόπουλου να διατάξει σε πρώτη φάση προκαταρκτική έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος του δικαστικού. Επικαλείται μάλιστα πηγές του υπουργείου που σημείωναν το γεγονός ότι ο υπουργός είιναι υποχρεωμένος -ως μόνος αρμόδιος- να προβεί σε πειθαρχική κίνηση όταν γίνεται επισήμως γνώστης οποιασδήποτε ένδειξης παράνομης συμπεριφοράς ανώτατου δικαστικού.

    Αλιβιζάτος: Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει

    Για άμεσο εκβιασμό του δικαστή του ΣτΕ αλλά και για ηχηρή απάντηση εκ μέρους του ανωτάτου δικαστηρίου έκανε λόγο ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Αλιβιζάτος, είπε ότι τέτοια πράγματα σε βάρος ενός τέτοιου κορυφαίου δικαστή, όπως χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο αντιπρόεδρο του ΣτΕ, δεν έχουν ξαναγίνει.

    «Μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΣτΕ ήρθε η πρώτη προειδοποιητική βολή σε βάρος του με διάφορα δημοσιεύματα. Όταν είδαν ότι δεν τους φοβήθηκε και την περασμένη Παρασκευή τήρησε την ίδια έντιμη στάση έβγαλαν στη δημοσιότητα και το όνομά του. Όμως δεν πέτυχαν τον σκοπό τους γιατί απεδείχθη ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι με σθένος».

    Η Αυγή στην αντεπίθεση: «Άλλοι είχαν βγάλει στη φόρα το όνομα του δικαστή»

    Η Αυγή πάντως ξεσπαθώνει κατά των «φαρισαίων κομιστών» που επιτίθενται σε βάρος της.

    avgi simerino

    «Οι θύτες υποκρίνονται τα θύματα! Οι εκπρόσωποι του χρεοκοπημένου συστήματος διαπλοκής επιτίθενται σε κυβέρνηση και Αυγή, με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση του ΣτΕ και τον νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών», υποστηρίζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα και στοχοποιεί συγκεκριμένους δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους:

    «Οι συνήθεις δημοσιογράφοι του ΔΟΛίου συγκροτήματος, αυθεντικοί εκπρόσωποι του κίτρινου Τύπου, όπως ο Θ. Αναστασιάδης, διακεκριμένοι ηθικολόγοι, όπως ο Θ. Πάγκαλος, τομεάρχες “πολιτισμού”, όπως ο κ. Χειμωνάς, και το κόμμα των απανταχού “Παραιτηθείτε”, η Ν.Δ., επιδόθηκαν σε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, σε μια προσπάθεια να κρύψουν τον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της Δικαιοσύνης και θεσμών όπως το ΕΣΡ, γενικότερα».

    xeimwnas1

    «Όλοι αυτοί, αποκρύπτοντας τα e-mails με τις “εξωσυζυγικές σχέσεις” του ανώτερου δικαστικού του ΣτΕ που επικαλέσθηκε η zougla.gr και μετέτρεψε σε πρώτο θέμα το “Βήμα της Κυριακής”, επιτέθηκαν χθες στην Αυγή επειδή ανέφερε το όνομα του δικαστικού για την υπόθεση του οποίου διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα. Ωσάν και η πειθαρχική έρευνα ήταν περί “αγνώστων”», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η εφημερίδα ανταποδίδοντας τα πυρά και κλείνει με την εκτίμηση ότι  απώτερος στόχος των επιθέσεων αυτών ήταν να μιλήσουν για «θεσμική εκτροπή» εκ μέρους της κυβέρνησης επειδή προχωρά τον νόμο για τα κανάλια και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

    Η απάντηση του Θανάση Χειμωνά στην Αυγή ήρθε μέσω facebook:

    xeimwnas2

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισαγγελική έρευνα για την υποκλοπή της αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του ΣτΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πηγές Μαξίμου: Κάποιοι άρχισαν νωρίς τα πανηγύρια για την απόφαση του ΣτΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Εμπόδια και στη νέα (τρίτη) διάσκεψη του ΣτΕ



    ΣΧΟΛΙΑ