• Big Story

    Πεδίο μάχης όλοι οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων

    • NewsRoom


    Eπεισόδια μεγάλης έκτασης σημειώνονται στα Εξάρχεια, έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας περίπου 3.000 αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη «μαύρη» επέτειο των επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ομάδα περίπου 150 αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, ρίχνοντας μολότοφ, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και προκαλώντας εκτεταμένες φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή των Εξαρχείων.

    exarheia 2

    Οι δυνάμεις των ΜΑΤ συγκεντρώθηκαν άμεσα στην περιοχή, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και οι «αύρες» της αστυνομίας. Οι άνδρες της αστυνομίας απαντούν στη ρίψη μολότοφ από τους αντιεξουσιαστές με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε περίπου 25-30 προσαγωγές.

    Τα επεισόδια σημειώνονται στις οδούς Τοσίτσα, Τσαμαδού, Εφέσου, Σπυρίδωνος Τρικούπη και Στουρνάρη, κοντά στο Πολυτεχνείο. Οι αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να βάλουν φωτιά και σε σούπερ μάρκετ στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη.

    exarheia 1

    Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών έχουν στήσει οδοφράγματα και καίνε κυριολεκτικά τα πάντα, ρίχνοντας δεκάδες μολότοφ κατά των δυνάμεων της Αστυνομίας.

    Κάποια στιγμή, μάλιστα, έριξαν μολότοφ σε περίπτερο επί της οδού Στουρνάρη, αλλά ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που προκλήθηκε, παρά το γεγονός ότι οι άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν το περίπτερο, ρίχνοντας μολότοφ αρκετές φορές.

    Φωτιά από ρίψη μολότοφ πήρε και ένα μπαλκόνι στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια, ωστόσο ευτυχώς αυτή έσβησε πολύ γρήγορα.

    notara

    Σεβαστείτε τη μνήμη του παιδιού μου, λέει η μητέρα του Γρηγορόπουλου

    H  μητέρα του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, σε συνέντευξη της στο Έθνος της Κυριακής, τονίζει πως “δεν μας αφορούν όσα λένε περί μαύρου Δεκέμβρη ούτε οι απειλές βίας απ’ όπου κι αν προέρχονται. Θεωρούμε ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού μας”.

    Η κυρία Τσαλικιάν, ακόμη, δηλώνει ενοχλημένη με την προσπάθεια εκμετάλλευσης της δολοφονίας του παιδιού της και την απόπειρα να γίνει το όνομα του «σημαία» σε δράσεις βίας, καθώς, επίσης, και με την προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών πριν και μετά τη δίκη να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα.



    ΣΧΟΛΙΑ