• Big Story

    Δ. Δασκαλόπουλος: Παρέμβαση μέσω «διαNEOσις» με το βλέμμα στην πολιτική;

    Δημήτρης Δασκαλόπουλος

    Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Ετών 62. Πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ


    Στροφή στα πολιτικά πράγματα της χώρας κάνει ο Δ. Δασκαλόπουλος με την απόφασή του να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της έρευνας και των μελετών με το www.dianeosis.org που από τις 10 Φεβρουαρίου 2016 θα δημοσιεύει τα αποτελέσματα ερευνών μαζί με πλούσια ανάλυση και αρθρογραφία. Φιλοδοξία του είναι με τη «διαΝΕΟσις» να συμβάλει με μελέτες, δράσεις και παροχή στοιχείων στην προσπάθεια να ξαναγίνει η χώρα μας έθνος υπολογίσιμο και κάνει λόγο για “τη δημιουργική ανάσταση του τόπου” που προϋποθέτει τη συνειδητοποίηση και την ενεργοποίηση όλων μας.

    Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Ετών 62. Πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ
    Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Ετών 62. Πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ

    Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Δασκαλόπουλος “Πρέπει να πάψουμε να εξαρτάμε την επιβίωσή μας από την επιείκεια των εταίρων, που έχει εξαντληθεί, ή από την κοινοτική αλληλεγγύη, που ολοένα φθίνει γιατί θα επιβιώσουμε ως χώρα μόνο αν επιδιώξουμε μια παραγωγική επανένταξή μας στη βαλκανική και ευρωπαϊκή ενδοχώρα, στον σύγχρονο κόσμο. Η ιδιοπροσωπία μας πρέπει να πάψει να είναι αυτάρεσκη και να γίνει ενεργητική, δημιουργία. Στη σημερινή εποχή δεν μετρούν οι δάφνες του μακρινού παρελθόντος, αλλά τα επιτεύγματα του παρόντος –στην οικονομία όπως και στον πολιτισμό. Αυτά πάνε μαζί. Η Ελλάδα καλείται λοιπόν να γίνει ποιοτική, παραγωγική και ανταγωνιστική. Αλλιώς θα καταδικασθεί οριστικά στο περιθώριο και την ανυποληψία”.

     

    Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάστηκε δείχνουν:

    • Το 46,2% των πολιτών πιστεύουν πως η Ελλάδα βγήκε ζημιωμένη από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα θέματα της οικονομίας και της ανάπτυξης.

    • Οι πολίτες δηλώνουν αξιοσημείωτα θετικές απόψεις για έννοιες όπως “αγορές”, “ανταγωνιστικότητα”, “αποκρατικοποιήσεις” και “οικονομία της αγοράς”.

    • Ένα υψηλό ποσοστό των ανέργων και των πολιτών που έχουν χαμηλό εισόδημα επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

    Το mononews.gr ήδη από το πρωί δημοσίευσε μεγάλο άρθρο για τα επόμενα βήματα του Δημήτρη Δασκαλοπουλου. Δείτε εδώ το κείμενο. 



    ΣΧΟΛΙΑ