• Big Story

    Άρειος Πάγος: Νέα αναίρεση του βουλεύματος για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου

    Ανδρέας Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

    Ανδρέας Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ


    Νέα αναίρεση – η δεύτερη στη σειρά – από τον Άρειο Πάγο του βουλεύματος του Ανδρέα Γεωργίου, με το οποίο ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) απηλλάγη από το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. Αδίκημα που αφορά στα στοιχεία που φέρονταν να διόγκωσαν ψευδώς το έλλειμμα της Ελλάδας το 2009, με αποτέλεσμα να η χώρα μας να μπει στη μεγάλη περιπέτεια των μνημονίων.

    Ο Άρειος Πάγος στέλνει τη δικογραφία ξανά στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, το οποίο καλείται για τρίτη φορά να αποφανθεί για την ποινική μεταχείριση του Ανδρέα Γεωργίου.
    Τον περασμένο Μάιο (όπως και πριν από τρία χρόνια το πρώτο δικαστικό συμβούλιο), το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να μην παραπέμψει σε δίκη τον πρώην πρόεδρο αλλά και δύο στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ για την κακουργηματική κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.

    Πριν από 9 μήνες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεσε κατά του απαλλακτικού βουλεύματος και τώρα, το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκανε δεκτή την εισαγγελική αίτηση, αναιρώντας το βούλευμα ως μη επαρκώς αιτιολογημένο.

    Πλέον, το Συμβούλιο Εφετών (με νέα σύνθεση) θα αποφανθεί ξανά με βούλευμά του.

    Στον Άρειο Πάγο εκκρεμεί και η προσφυγή του Ανδρέα Γεωργίου κατά της καταδίκης του σε φυλάκιση 2 ετών για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που αφορά σε μη ενημέρωση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.

    Μετά την εισήγηση της αρμόδιας αντιεισαγγελέως, η οποία ζητά να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης του κ.Γεωργίου, αναμένεται η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν «πάγωσε» το άσυλο του 2ου Τούρκου το Διοικητικό Εφετείο-Ελεύθερος με αυστηρούς όρους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εισαγγελέας για Ανδρέα Γεωργίου: Να αναιρεθεί η καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ



    ΣΧΟΛΙΑ