• Business

    Απόλυτη επιβεβαίωση mononews για Folli Follie: Ανακάλεσαν την έκθεση ελέγχου οι ορκωτοί ελεγκτές

    • NewsRoom

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.


    Σε πλήρη επιβεβαίωση όσων μετέδωσε χθες, 16 Ιουλίου και ώρα 20:19, πρώτο το mononews σε άρθρο του Δημήτρη Κόκκορη, η Follie Follie εξέδωσε πριν λίγο ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι οι ορκωτοί ελεγκτές της, VNT Oρκωτοί Ελεγκτές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Ανώνυμη Εταιρεία (στο εξής η “ECOVIS”), ανακάλεσαν την από 26 Απριλίου 2018 έκθεση ελέγχου τους επί των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

    Όπως σημειώνει η Folli Follie στην ανακοίνωσή της:

    “Η εταιρεία λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ανάκληση της έκθεσης ελέγχου της ECOVIS και θα συνεχίσει τη διαδικασία των έκτακτων ελέγχων και επισκοπήσεων που διενεργούν οι Ernst &Young και Alvarez & Marsal (όπως ανακοινώθηκε στις 25 Ιουνίου 2018), ενώ θα λάβει τις αποφάσεις της επί των Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων του 2017 βάσει του αποτελέσματος αυτών των ελέγχων και επισκοπήσεων. Επίσης, η Εταιρεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τις λοιπές αρμόδιες αρχές”.

    Τι μετέδωσε χθες ο Δ. Κόκκορης σε δημοσίευμά του

    Ανακλήθηκε η έκθεση ελέγχου του ισολογισμού των Folli Follie για την ετήσια χρήση του 2017. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες ο Γιώργος Βαρθαλίτης, ορκωτός λογιστής της Ecovis με επιστολή του σήμερα το πρωί στη διοίκηση των Folli Follie κοινοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει τα όσα είχε υπογράψει από τις 26 Απριλίου της φετινής χρονιάς.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στην επιστολή ανάκλησης ο κ. Βαρθαλίτης υποστηρίζει ότι συνέταξε την έκθεση ελέγχου με βάση τις πληροφορίες που του είχαν δοθεί και από τον ορκωτό λογιστή της θυγατρικής στην Ασία.

    Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν και έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας ο κ. Βαρθαλίτης τώρα λέει ότι δεν μπόρεσε να σχηματίσει γνώμη για τα μεγέθη της θυγατρικής στην Ασία ούτε και για τα ταμειακά διαθέσιμα που εκείνη δήλωσε. Μάλιστα υποστηρίζει πως σε ό,τι αφορά στο ταμείο δεν μπόρεσε να έχει καμία πρόσθετη πληροφόρηση ούτε από τον ορκωτό της κινέζικης θυγατρικής, ούτε και από την διοίκηση.

    Ως εκ τούτου αποφάσισε να αποσύρει την πιστοποίησή του για την έκθεση ελέγχου σε ότι αφορά την ενοποιημένη λογιστική κατάσταση στην οποία περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη θυγατρική των Folli, «Group Sourcing Limeted»,  πρόεδρος της οποίας είναι ο Δημήτρης Κουτσουλιούτσος.

    Ο ορκωτός λογιστής έχει εξ αρχής ελεγχθεί και από κλιμάκιο της ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων) προς την οποία και είναι υπόλογος. Εκ των πραγμάτων η λογιστική κατάσταση της περυσινής χρήσης θεωρείται πλέον και επισήμως ότι δεν απεικονίζει τα πραγματικά δεδομένα για τον ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο.

    Τουλάχιστον σε ότι αφορά την ασιατική θυγατρική από την οποία και προέρχεται το 68% του δηλωμένου κύκλου εργασιών του Ομίλου. Επίσης εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν τα 255 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 446 εκατ. ευρώ που δήλωναν ως ταμειακά διαθέσιμα τα Folli Follie.

    Θεωρείται καθαρά θέμα χρόνου και μόνο το πότε η ανάκληση της έκθεσης ελέγχου θα κοινοποιηθεί και με επιστολή της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο.

    H όλη «αμαρτωλή» υπόθεση διερευνάται ήδη από τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ενώ μέχρι το τέλος του μήνα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να προχωρήσει σε επιβολή προστίμων καθώς επίσης και μηνυτήρια αναφορά σε βαθμό κακουργήματος για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη για Folli Follie: Τι μπορεί να κρύβει το μυστικό ταξίδι του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στο Ντουμπάι;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Σήμερα οι απαντήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Gabriel Grego (QCM): Μετά την Folli Follie, τέλος συναγερμού



    ΣΧΟΛΙΑ