• Οικονομία

    Αυξάνεται το ακατάσχετο έως 4.000 ευρώ για τους συνεπείς οφειλέτες

    • NewsRoom


    Σε κλιμακωτή αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού προχωράει από τον Φεβρουάριο η ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, όσοι έχουν υποστεί δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς την εφορία και ρυθμίσουν την οφειλή, το ακατάσχετο ποσό στους λογαριασμούς τους θα προσαυξάνεται με κάθε δόση που πληρώνουν.

    Το ποσό που θα αποδεσμεύεται θα είναι 3 με 4 φορές υψηλότερο της δόσης προς την εφορία. Έτσι, από 1.250 ευρώ που είναι τώρα, μπορεί να φθάσει τα 4.000 ευρώ.

    Οι οφειλέτες του Δημοσίου θα μπορέσουν σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους, οι οποίοι λόγω χρεών που έχουν προς το Δημόσιο είναι δεσμευμένοι ακόμη και για μελλοντικά υπόλοιπα.

    Η ΑΑΔΕ έχει ετοιμάσει σχέδιο κλιμακωτής αναπροσαρμογής του ακατάσχετου ποσού και βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για να το θέσει σε εφαρμογή από τον Φεβρουάριο.

    Στόχος είναι να δορθωθούν στρεβλώσεις και “παραλογισμοί” του ισχύοντος συστήματος και παράλληλα να αυξηθούν οι οικειοθελείς πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρύθμιση «ανάσα» για ελεύθερους επαγγελματίες που έβαλαν «λουκέτο» στα χρόνια τις κρίσης-Τι προβλέπει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου για τη δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού



    ΣΧΟΛΙΑ