• AUTO

    VW Golf, 8η γενιά: Δοκιμάζουμε το πανευρωπαϊκό best seller! (pics, video, test drive)

    • του Τάκη Πουρναράκη


    Το προηγούμενης γενιάς Gοlf με 458 χιλιάδες πωλήσεις πέρυσι ήταν πρώτο με χαοτική διαφορά στην Ευρωπαϊκή αγορά.

    Με 687 χιλιάδες πωλήσεις παγκοσμίως βρέθηκε στην 9η θέση της σχετικής λίστας το 2019, αυτό οφείλεται εν μέρει στην αναμονή για το νέο μοντέλο αλλά κυρίως στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου που είναι προσανατολισμένο στις ανάγκες του Ευρωπαίου καταναλωτή.

    Τούτων δοθέντων εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το άγχος της ομάδας σχεδιαστών, μηχανικών και εμπορικών στελεχών της VW που κλήθηκαν να δημιουργήσουν το νέο Golf: Όπως όλοι οι προκάτοχοί του έτσι και το Golf 8ης γενιάς, όφειλε να μοιάζει πολύ με Golf και ταυτόχρονα όσο περισσότερο γίνεται, ανανεωμένο. Μιλάμε για ένα μοντέλο με 45 χρόνια ιστορίας και 35 εκατομμύρια πωλήσεις. Δύσκολη άσκηση που λύθηκε επιτυχώς, με κλειδί τη συνδεσιμότητα του νέου μοντέλου.

    Το Golf 8ης γενιάς διαθέτει το Innovision Cockpit, το καινοτόμο, ψηφιακό cockpit που πρωτογνωρίσαμε πέρυσι στο Touareg. Πρόκειται για ενιαία οθόνη που περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (Digital Cockpit) 10 ιντσών, το σύστημα Infotainment Composition (οθόνη αφής 8,25 ιντσών με 1.083×480 pixels) και το πολυλειτουργικό τιμόνι.

    Είναι ένα σύστημα όπου οθόνες και χειριστήρια λειτουργούν ψηφιακά. Το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα Infotainment ελέγχονται μέσω συρόμενου διακόπτη (slider) αφής στην κεντρική κονσόλα, εμπρός και κάτω από την οθόνη του Infotainment, ο οποίος χωρίζεται σε τρία τμήματα: αριστερό, μεσαίο και δεξιό.

    Ο οδηγός ή ο συνοδηγός σπρώχνει ή ολισθαίνει με ένα δάχτυλο πάνω από τα δύο εξωτερικά τμήματα για να ρυθμίσει διαισθητικά τη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου.

    Η ίδια ενέργεια στο μεσαίο τμήμα αλλάζει την ένταση του ηχοσυστήματος. Χρειάζεται μια εξοικείωση, μόλις το συνηθίσεις όμως το απολαμβάνεις. Στη λειτουργία πλοήγησης, αλλάζει η μεγέθυνση του χάρτη, μετακινώντας το μεσαίο τμήμα του συρόμενου διακόπτη (slider) αφής με δύο δάχτυλα – όπως γίνεται και με τον έλεγχο ενός smartphone.

    Διαφορετικό πάνελ αφής, τοποθετημένο πάνω στην κεντρική κονσόλα, ελέγχει τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Οι διακόπτες φωτισμού έχουν επίσης ψηφιοποιηθεί: ο έλεγχος γίνεται με πάνελ αφής, τοποθετημένο αριστερά του πίνακα οργάνων. Επιπλέον υπάρχει και φωνητικός έλεγχος: Λες “Hello Volkswagen” και ακούς “What would you like to do?” απαντάς και γίνεται! Ο μόνος διακόπτης που δεν έχει ψηφιοποιηθεί είναι αυτός των alarm.

    Τα μαλακά πλαστικά και η άψογη συναρμογή των επιμέρους τμημάτων αποπνέουν στιβαρότητα. Σε επίπεδο χώρων δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα το εσωτερικό παραμένει άνετο και το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 380 λίτρα που φτάνει τα 1237lt σε διθέσια διαμόρφωση. Αξίζει να τονιστεί η άψογη ορατότητα όταν κοιτάς εμπρός ή πίσω δεξιά.

    Εμείς είχαμε στα χέρια μας την βενζινοκίνητη υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 1.5lt/150PS που διαθέτει και το σύστημα ACT (Active Cylinder Management), της μερικής απενεργοποίησης κυλίνδρων. Συνδυάζονταν με 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο θετικό σε αίσθηση και σφιχτό σε κλιμάκωση.

    Η λειτουργία του κινητήρα είναι απόλυτα γραμμική, σχεδόν ηλεκτρική χωρίς ξεσπάσματα. Η υπερτροφοδότηση είναι τόσο διακριτική σχεδόν ανεπαίσθητη. Είναι δε η ηχομόνωση της καμπίνας, η ενδοτικότητα της ανάρτησης και το cocooning του καθίσματος σε τέτοια επίπεδα που προς στιγμήν, λανθασμένα, σου δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν τραβάει. Αρκεί όμως μια ματιά στο ταχύμετρο για ν’ αλλάξεις γνώμη. Το Golf είναι εντυπωσιακά γρήγορο, θυμάμαι καθαρά την εποχή που αυτές οι επιδόσεις ανήκαν στην έκδοση Gti.

    Σε αντιδιαστολή όμως μ’ εκείνη την εποχή το Golf 8ης γενιάς δε χρειάζεται ηρωικούς χειρισμούς, «χέρια», εμπειρία και ρίσκο για να πάει γρήγορα. Το κάνει πολύ εύκολα, με τεράστια περιθώρια ασφάλειας και υψηλό επίπεδο παθητικής ασφάλειας αν ω μη γένοιτο!

    Η ανάρτηση, γόνατα MacPherson εμπρός και πολλαπλή σύνδεσμοι πίσω είναι σεταρισμένη με έμφαση στην άνεση. Χάρη στην ακαμψία του πλαισίου MQB οι μηχανικοί κατάφεραν να βρουν μια χρυσή τομή, το Golf δε κοπανάει, ούτε γέρνει στις στροφές, αντίθετα σε εμπνέει για το κάτι παραπάνω. Όταν το επιχειρήσεις εισπράττεις μια αρχοντική ουδέτερη αντίδραση που σε εξιτάρει. Το πίσω μέρος χάρη στους πολλαπλούς συνδέσμους δεν αναπηδά και διαθέτει ενδοτικότητα σε σαμαράκια και εγκάρσιες ανωμαλίες. Παραμένει δε στη θέση του ακόμη και στο «άσε» μέσα στη στροφή χάρη και στο Torque Vectoring.

    Τα φρένα αεριζόμενοι δίσκοι εμπρός, απλοί πίσω έχουν ικανοποιητική αίσθηση και απόδοση/διάρκεια υπεράνω κριτικής. Η πληροφόρηση από το τιμόνι είναι ικανοποιητική, όπως και το κόψιμό του στις επιτόπου μανούβρες.

    Θέλω να σταθώ λίγο στους ιδιαίτερα ισχυρούς προβολείς IQ.LIGHT – LED matrix που φορούσε το αυτοκίνητο δοκιμής. Μέσω ειδικού λογισμικού αξιοποιούν δεδομένα από την μπροστινή κάμερα, το σύστημα πλοήγησης και το σύστημα διεύθυνσης ώστε τα συνολικά, 22 ανεξάρτητα LED ανά προβολέα να υλοποιούν διαφορετικές, διαδραστικές λειτουργίες φωτισμού (έως δέκα) βελτιστοποιώντας την ορατότητα.

    Το σύστημα είναι τόσο ευφυές ώστε να διατηρείται συνεχώς ενεργή η μεγάλη σκάλα, με σκιάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές της δέσμης φωτός ώστε να μην ενοχλούνται οι οδηγοί των αντίθετα διερχόμενων ή των προπορευόμενων οχημάτων.

    Υπάρχει ακόμη δυναμικός φωτισμός στροφών εντός πόλης, έλεγχος σημάτων κυκλοφορίας με έντονη αντανάκλαση (ενεργοποιείται με βάση τους αισθητήρες στην εμπρός κάμερα) και άλλα που μεγιστοποιούν την ενεργητική ασφάλεια το βράδυ στο ταξίδι.

    Προφανώς ο ανταγωνισμός στην κατηγορία είναι εξαιρετικά έντονος, αναφέρω ενδεικτικά τα Ford Focus, Renault Megane, Opel Astra, Mazda 3, Hyundai i30, Kia Ceed, Toyota Corolla, Honda Civic, Peugeot 308. Το μεγάλο ατού του Golf είναι ότι δεν υστερεί σε κανένα τομέα, ενώ ξεχωρίζει για τις καινοτομίες στο εσωτερικό του. Η τελική απόφαση είναι δική σας…

    Tεχνικά χαρακτηριστικά Golf 1.5lt, 150PS

    Κινητήρας: 1498 cc
    Ισχύς: 150 PS/6.000 rpm
    Ροπή: 25,5kgm/1.500 rpm
    Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
    Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
    Επιτάχυνση 0-100km/h: 8,5 sec
    Τελική ταχύτητα: 224 km/h
    Μέση κατανάλωση δοκιμής (/100 km): 6,2 lt
    Εκπομπές CO2: 130 gr/km
    Τέλη κυκλοφορίας: 156 ευρώ
    Βάρος: 1.380 kg
    Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.284/1.789/1.456 mm
    Μεταξόνιο: 2636mm
    Χώρος αποσκευών: 380 lt
    Τιμή: Από 23.850 έκδοση life, 25.950 έκδοση Style.



    ΣΧΟΛΙΑ