• AUTO

    Βρήκα το Corolla Cross στο χωριό μου! (video)

    Βρήκα το Corolla Cross στο χωριό μου!


    Το μεσαίο SUV της Toyota με όνομα βαρύ, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και στα χέρια μας για τα πρώτα χιλιόμετρα.

    Φίλοι από παιδιά με το Γιώργο που σήμερα είναι αντιπρόσωπος της Toyota (Car Option) στην Τρίπολη. Πέρασα τις προάλλες έξω από το σπίτι του στο Λεβίδι και βλέπω το νέο Corolla Cross: «Μόλις του έβαλα πινακίδες, πάρε να το δεις».

    Η Toyota είχε κενό σ’ αυτή την κατηγορία των C SUV που καλύπτονταν εν μέρει από το κουπέ SUV, CHR.

    Η κατηγορία είναι η πιο εμπορική στον πλανήτη, οπότε δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούν το όνομα του πιο εμπορικού αυτοκινήτου στον πλανήτη: Corolla.

    Το 2021 πούλησαν 1.1 εκ. οχήματα και προφανώς θέλουν να προσδώσουν μια δυναμική με την είσοδό τους στην κατηγορία αυτή: Corolla Cross με μήκος 4.460 mm, πλάτος 1.825 mm και ύψος 1.620 mm,

    Βρήκα το Corolla Cross στο χωριό μου!

    Το παρατηρώ περιμετρικά και αφουγκράζομαι τις αντιδράσεις άλλων ανθρώπων. Οι γνώμες διίστανται.

    Η πίσω πλευρά παίρνει τα περισσότερα θετικά σχόλια. Είναι σίγουρο πως το Corolla Cross ξεχωρίζει αισθητικά χωρίς να προκαλεί ή να ενοχλεί.

    Όπως ακριβώς και η 5θυρη έκδοση του Corolla που σχεδιαστικά ήταν μια επανάσταση για το συντηρητικό κοινό της Toyota. Δε συμφωνώ με όσους την χαρακτηρίζουν μικρό RAV4 έχει το δικό της χαρακτήρα.

    Βρήκα το Corolla Cross στο χωριό μου!

    Από μπροστά τα φώτα επεκτείνονται ως την τραπεζοειδή μάσκα. Η σχεδίαση δεν έχει την ένταση της Corolla hatchback είναι όμως ξεχωριστή – συντηρητική. Αυτή η τάση ακολουθείται στο πλάι και πίσω.

    Εσωτερικά η καμπίνα επιβατών δημιουργεί αμέσως μια ποιοτική αίσθηση. Ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3″ και η μεγαλύτερη οθόνη 10,5″ για το infotainment που δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό κλέβουν αμέσως την προσοχή. Η έκδοση δοκιμής μας ήταν η Style με τιμή 33χ.

    Βρήκα το Corolla Cross στο χωριό μου!

    Η Toyota Corolla Cross Hybrid φέρει την πέμπτη γενιά του υβριδικού συστήματος βελτιωμένη κατά 8% σε αποδοτικότητα. Το υβριδικό σύστημα συνεργάζεται με δίλιτρο ατμοσφαιρκό μοτέρ και αποδίδει 197 PS. Υπάρχουν δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

    Η τετρακίνηση όπως και στο Υaris Cross επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού μοτέρ που εδράζεται στον πίσω άξονα.

    O ατμοσφαιρικός δίλιτρος κινητήρας έχει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων λόγο συμπίεσης 14:1 και, αποδίδει 152 PS και 190 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 111 PS και 206 Nm.

    Στις 4κινητες εκδόσεις το μοτέρ που εδράζεται πάνω στον πίσω άξονα αποδίδει 40 PS/84 Nm.

    Εμείς οδηγήσαμε την δικίνητη έκδοση. Από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα οδήγησης ξεχωρίζει η ακαμψία του αμαξώματος, η ηχομόνωση, η ενδοτικότητα της ανάρτησης και η δύναμη του υβριδικού συστήματος.

    Η Corolla Cross έχει ασφαλή οδική συμπεριφορά, ισορροπημένη και απόλυτα ταιριαστή με τις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεται.

    Προσπερνά γρήγορα και με ασφάλεια, αυτό είναι πολύ θετικό στα ταξίδια με όλη την οικογένεια και τις αποσκευές. Μέσα στα στενά του χωριού ο θερμικός κινητήρας σπάνια ενεργοποιείται, το υβριδικό σύστημα φροντίζει να κινείσαι αθόρυβα, ηλεκτρικά, διακριτικά, οικονομικά. Το «efficient» πέρα από μόδα είναι και ανάγκη με τις σημερινές τιμές ενέργειας.

    Η μέση κατανάλωση που είδαμε ήταν στα 5.2lt/100km καθόλου άσχημα για ένα SUV 197PS. Η πρώτη εντύπωση είναι κάτι παραπάνω από θετική, υπομονή μέχρι την εκτενή δοκιμή.

    Βρήκα το Corolla Cross στο χωριό μου!

    TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Toyota Corolla Cross

    Κυβισμός: 1.987cc
    Iσχύς: 197PS/6.000rpm
    Pοπή: 40,8 kgm/4.400rpm
    Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
    Κιβώτιο: eCVT συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης
    Τελική ταχύτητα: 180km/h
    Eπιτάχυνση 0-100km/h: 7,5sec
    Μέση κατανάλωση δοκιμής: 5,2 lt/100km
    Εκπομπές CO2: 120gr/km
    Τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ
    Βάρος: 1505kg
    Διαστάσεις: 4.460 x 1.825 x 1.620 mm
    Μεταξόνιο: 2640mm
    Χώρος αποσκευών: 436lt (δικίνητο)
    Τιμή: Από 31.200 ευρώ έκδοση Active Plus

    Διαβάστε επίσης:

    Αλλαγή ηγεσίας στην Toyota Eλλάς



    ΣΧΟΛΙΑ