• ΔΕΗ blue

    AUTO

    Το μέλλον των μετακινήσεων είναι ηλεκτρικό: Η ΔΕΗ BLUE αναπτύσσει το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών

    • NewsRoom

    Στην Ευρώπη σήμερα οι μεταφορές παράγουν το ¼ των αερίων θερμοκηπίου και αποτελούν την κυριότερη αιτία ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις.

    Ειδικά οι οδικές μεταφορές είναι ο μεγαλύτερος ρυπαντής με περισσότερο από 70% των ρύπων να αναλογούν σε αυτές. Κράτη μέλη και κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει να ανατρέψουν την κλιματική αλλαγή.

    Μέχρι το 2030 πρέπει να έχουμε μειώσει κατά 55% τους ρύπους και να έχουμε διασφαλίσει την πορεία μας προς το μηδέν. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ο καταλύτης αυτής της αλλαγής.

    Η ΔΕΗ, ως ηγέτιδα δύναμη στην ενέργεια, ανταποκρινόμενη στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, αναγνώρισε τον καίριο ρόλο της για την διείσδυση και την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα και πρωτοστατεί στην προσπάθεια να γίνει η ηλεκτροκίνηση φιλική και προσβάσιμη σε όλους.

    Όραμα της ΔΕΗ είναι να γίνει ο καταλύτης της αλλαγής, έτσι ώστε οι γενιές του σήμερα και του αύριο να εξασφαλίσουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό προϋποθέτει τον μετασχηματισμό του τομέα μεταφορών αλλά και των ενεργειακών μας συνηθειών προς πιο βιώσιμες επιλογές που συνάδουν με τις νέες τεχνολογίες (ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπαταρίες, φόρτιση, ψηφιακές υπηρεσίες κτλ.).

    Το όφελος είναι σημαντικό για όλους. Ξεκινά από τη δραματική μείωση των εκπομπών ρύπων, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, και οδηγεί σε πιο φιλικές πόλεις και συστήματα μετακινήσεων που μας χαρίζουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία και ελευθερία.

    Η ενσυνείδητη κατανάλωση ενέργειας προσφέρει νέες μοναδικές ευκαιρίες οικονομικής και κοινωνικής προόδου και κυρίως τη δυνατότητα διαμόρφωσης ενός μέλλοντος καλύτερου για όλους.

    Σε αυτό το πνεύμα, η ΔΕΗ blue προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς σε όλη την Ελλάδα. Στόχος της, να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που μετακινούμαστε και να κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή μέσα από τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου ταχυφόρτισης και δημόσιας φόρτισης στη χώρα.

    Η «ηλεκτρική επανάσταση» που επιδιώκει να φέρει η ΔΕΗ βασίζεται σε δύο πυλώνες:

    1. Την ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση δημόσιων υποδομών φόρτισης σε σημεία ενδιαφέροντος όπως: εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, λιμάνια αλλά και σε δημόσια πάρκινγκ, εθνικές οδούς κ.α.

    2. Την παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης που καλύπτουν όλο το φάσμα των διαρκώς εξελισσόμενων αναγκών των πελατών, από υπηρεσίες δημόσιας και οικιακής φόρτισης και οικιακούς και ημι-δημόσιους σταθμούς φόρτισης μέχρι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και διαχείρισης στόλου οχημάτων.

    Με όχημα το brand της, ΔΕΗ blue προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κάνοντας την ηλεκτροκίνηση προσιτή και προσβάσιμη σε όλους μέσα από το δίκτυο φορτιστών της, με περισσότερα από 2.000 σημεία φόρτισης και 250 σημεία ταχυφόρτισης ισχύος έως 300 kW (DC).

    Η ΔΕΗ συνεχίζει να επενδύει, προσθέτοντας συνεχώς νέους φορτιστές, ενισχύοντας την υπάρχουσα υποδομή και διευκολύνοντας το ταξίδι και την καθημερινότητα με ηλεκτροκίνητο όχημα.

    Με απλά λόγια, η ΔΕΗ blue είναι ένας ολόκληρος κόσμος προσωποποιημένων υπηρεσιών, που βασίζονται στην πράσινη ενέργεια και δίνουν πρόσβαση στα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

    Το μόνο που χρειάζεται για φόρτιση στο δίκτυο ΔΕΗ blue είναι η λήψη της εφαρμογής ΔΕΗ blue, η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές Apple και Android.

    Στο ΔΕΗ blue app οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να εντοπίζουν γρήγορα και εύκολα το πλησιέστερο σημείο φόρτισης, να κάνουν κράτηση του διαθέσιμου ταχυφορτιστή που τους εξυπηρετεί, να φορτίζουν πληρώνοντας με το ψηφιακό τους πορτοφόλι & να οργανώνουν τα ταξίδια τους προγραμματίζοντας στάσεις και χρόνο φόρτισης.

    Διαβάστε επίσης:

    RWE-ΔΕΗ: Χρηματοδότηση 451 εκατ. ευρώ από Alpha, Eurobank και ΕΤΕ για 4 φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 730 MWp

    Αμιγώς ηλεκτρικό Audi Q6!

    Ιδού το νέο Renault Captur!