• AUTO

    Σε «πόλεμο» ο Ντόναλντ Τραμπ με την General Motors: «Θα κόψουμε όλες τις επιδοτήσεις μας»

    • NewsRoom
    Τραμπ


    Ισχυρές απώλειες σημειώνει στη Wall Street η μετοχή της General Motors, μετά την οργισμένη ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, με την οποία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διακόψει κάθε οικονομική επιδότηση προς την εταιρεία, ακόμα και για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκίνητων.

    Αιτία της οργής του Αμερικανού προέδρου ήταν, όπως αναφέρει, η απόφαση της General Motors να κλείσει μονάδες κατασκευής στο Οχάιο, το Μίσιγκαν και το Μέριλαντ.

    «Πολύ δυσαρεστημένος με την General Motors και τη CEO τους, Mary Barra, για το κλείσιμο των μονάδων στο Οχάιο, το Μίσιγκαν και το Μέριλαντ. Τίποτα δεν κλείνει σε Μεξικό και Κίνα. Οι ΗΠΑ έσωσαν τη General Motors, και αυτό είναι το ευχαριστώ που παίρνουμε. Μελετάμε να κόψουμε όλες τις επιδοτήσεις προς την GM, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η General Motors έκανε ένα μεγάλο στοίχημα υπέρ της Κίνας πριν από χρόνια όταν έχτισε μονάδες της εκεί (και στο Μεξικό) – Δεν νομίζω πως αυτό το στοίχημα θα πληρώσει. Είμαι εδώ για να προστατέψω τους Αμερικάνους Εργάτες» έγραψε στο tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sarah Sanders, ανέφερε πως η απειλή του Τραμπ είναι μια επιλογή που συζητούν. «Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα»., ανέφερε.

    Η GM ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως σκοπεύει να περικόψει 14.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Αυτή την ώρα η μετοχή της σημειώνει βουτιά -3,20%.



    ΣΧΟΛΙΑ