• AUTO

    Rolls Royce: Πωλήσεις ρεκόρ το 2023


    Το 2024 είναι μια χρονιά ορόσημο για την Rolls Royce καθώς συμπληρώνονται 120 χρόνια από την πρώτη συνάντηση του Charles Rolls και του Henry Royce στις 4 Μαΐου 1904.

    Το 2023  πουλήθηκαν περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ στην 119χρονη ιστορία της μάρκας: 6.032 παραδόθηκαν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, όλα με στοιχεία εξατομίκευσης κατά παραγγελία.

    Οι παγκόσμιες πωλήσεις παρουσιάζουν μια ισορροπημένη εικόνα, με επικεφαλής τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα. Καταγράφεται αύξηση από έτος σε έτος σε περιοχές όπως η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Ασία. Η πορεία της εταιρείας οδήγησε στη δημιουργία 180 νέων θέσεων εργασίας στο Home of Rolls-Royce το 2023.

    Η ισχυρή απόδοση της εταιρείας υποστηρίχθηκε για άλλη μια φορά από τη μοναδικότητα και την ποικιλομορφία της προσφοράς της, ιδίως όσον αφορά την εξατομίκευση και την δυνατότητα της μάρκας να ανταποκρίνεται και να υπερβαίνει τις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών.

    Η συνεχιζόμενη επιτυχία και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων εξατομίκευσης που υποστηρίζονται από την επέκταση του δικτύου ιδιωτικών γραφείων οδήγησαν σε μεγαλύτερη και υψηλότερη αξία από ποτέ.

    Οι παγκόσμιες πωλήσεις 6.032 αυτοκινήτων ήταν σύμφωνες με τις εσωτερικές προσδοκίες και την στόχευση της Rolls-Royce. Όλα τα αυτοκίνητα Rolls-Royce κατασκευάζονται χειροποίητα στο εργοστάσιο της μάρκας στο Goodwood του Ηνωμένου Βασιλείου και το καθένα έχει μοναδικά στοιχεία.

    Το 2023 ήταν αξιοσημείωτο για την έναρξη της παραγωγής και των πωλήσεων της Rolls-Royce Specter, με τις πρώτες παραδόσεις πελατών να λαμβάνουν χώρα το φθινόπωρο.

    Μετά τη θριαμβευτική δημόσια αποκάλυψή της τον Οκτώβριο του 2022, η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Rolls-Royce στην ιστορία έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων πελατών.

    Αυτή η απαίτηση μεταφράστηκε σε παραγγελίες που εκτείνονται μέχρι το 2025, θέτοντας γερά θεμέλια για το τολμηρό, πλήρως ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας.

    Η μακροπρόθεσμη εστίαση της εταιρείας στην εξατομίκευση και η φιλοδοξία των πελατών, αντανακλάται στην πολυπλοκότητα του σχεδιασμού, της τεχνολογίας, της μηχανικής και της δεξιοτεχνίας της Rolls-Royce.

    Κατά τη διάρκεια του 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε σημαντικές νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο για να ενισχύσει τη χωρητικότητα και τις δυνατότητες υποστήριξης.

    Το 2023, οι αντιπρόσωποι στην Ευρώπη δημιούργησαν πλήρως μεταμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους, προσφέροντας μια καθηλωτική εμπειρία ξεχωριστή σε κάθε πελάτη.

    Μάλιστα η Rolls-Royce επέκτεινε περαιτέρω το δίκτυο της: μετά το Ντουμπάι, που άνοιξε το 2022, η Σαγκάη άνοιξε το φθινόπωρο του 2023 και η εταιρεία επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για γραφεία στη Σεούλ και στη Βόρεια Αμερική το 2024.

    Το παγκόσμιο δίκτυο ιδιωτικών γραφείων Rolls-Royce επιτρέπει ένα νέο επίπεδο δέσμευσης πελατών με τη μάρκα και προσφέρει ήδη μια σημαντική αύξηση στη ζήτηση κατά παραγγελία.

    Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής της μάρκας Chris Brownridge τόνισε:

    «Ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος, βρίσκομαι στην εξαιρετικά τυχερή θέση να αναλαμβάνω την ευθύνη για μια επιχείρηση σε εύρωστη κατάσταση, με γερά θεμέλια και σαφή στρατηγική για ανάπτυξη και εξέλιξη, τρομερές τεχνικές δυνατότητες και μια εστιασμένη, αφοσιωμένη ομάδα.

    Chris Brownridge Πηγή: Andy Hall/The Observer

    Ανυπομονώ να συνεργαστώ με ολόκληρη την ομάδα της Rolls-Royce για να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική και να προωθήσουμε αυτή τη μεγάλη εταιρεία με αυτοπεποίθηση».

    Διαβάστε επίσης: 

    Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να οδηγείς;

    Rolls-Royce: Το φάντασμα της έκλειψης!

    Αλλαγή ηγεσίας στη Rolls-Royce!



    ΣΧΟΛΙΑ