• Top Stories

    Αλλαγή ηγεσίας στη Rolls-Royce!

    Torsten Müller-Ötvös

    Torsten Müller-Ötvös


    Ο Torsten Müller-Ötvös θα αποσυρθεί από τη θέση του ceo στις 30/12/23. Στη θέση του ο Chris Brownridge, ceo της BMW UK.

    Ο Torsten εντάχθηκε στη Rolls-Royce Motor Cars το 2010, είναι ο μακροβιότερος Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας μετά τον Claude Johnson, τον άνθρωπο που δημιούργησε μαζί τον Charles Rolls και τον Henry Royce το 1904 την εταιρεία.

    Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Torsten είπε: «Η διεύθυνση της Rolls-Royce για σχεδόν 14 χρόνια ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο της επαγγελματικής μου ζωής. Η ανάπτυξη της εταιρείας και των ανθρώπων της στη θέση που βρίσκεται σήμερα, στην κορυφή της βιομηχανίας πολυτελείας, ήταν μια αξιοσημείωτη περιπέτεια. Είμαι περήφανος για το ρόλο που διαδραμάτισε η εξαιρετική ομάδα μου και εγώ συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και στην παγκόσμια αναγνώριση της ικανότητας της Βρετανίας να παράγει τα καλύτερα προϊόντα πολυτελείας στον κόσμο».

    Ο Oliver Zipse, Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group, τόνισε: «Η Rolls-Royce Motor Cars είναι ένα στολίδι στο στέμμα του οργανισμού μας. Η εξαιρετική ηγεσία του Torsten, η ακλόνητη δέσμευση, το σαφές όραμα και η εξαιρετική ικανότητα να χτίσει μια ισχυρή, εστιασμένη ομάδα συνέβαλαν στο να γίνει η Rolls-Royce η παγκόσμιας κλάσης μάρκα πολυτελείας που είναι σήμερα. Του ευχόμαστε ότι καλύτερο για τις μελλοντικές του προσπάθειες».

    Υπό την ηγεσία του Torsten, η Rolls-Royce έχει μετατραπεί από κατασκευαστής αυτοκινήτων σε πραγματικό οίκο πολυτελείας, που φημίζεται παγκοσμίως για τα εξαίσια αυτοκίνητα, τις απαράμιλλες δυνατότητες Bespoke και τη βαθιά κατανόηση των αναγκών, των προτιμήσεων και των επιθυμιών των διεθνών πελατών της. Αυτή η μεταμόρφωση μεταφράστηκε σε μια αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία. Οι ετήσιες πωλήσεις έχουν αυξηθεί από περίπου 1.000 αυτοκίνητα το 2009 σε πάνω από 6.000 το 2022. Σήμερα κάθε Rolls-Royce που εγκαταλείπει το Goodwood, West Sussex, είναι Bespoke: έχει κατασκευαστεί για να τις συγκεκριμένες επιθυμίες του πελάτη που το ανέθεσε.

    Το 2010, η μέση τιμή μιας Rolls-Royce ήταν περίπου 250.000 € και ο μέσος πελάτης ήταν 56 ετών. Σήμερα, η μέση τιμή έχει διπλασιαστεί σε περίπου 500.000 € και η μέση ηλικία ενός πελάτη της Rolls-Royce είναι μόλις 43. Η αναζωογόνηση της μάρκας αποτελεί μέρος μιας ευρείας αναμόρφωσης της βιομηχανίας πολυτελείας την τελευταία δεκαετία.

    Chris Brownridge
    Chris Brownridge

    Ο Chris Brownridge εντάσσεται στην Rolls-Royce Motor Cars από Διευθύνων Σύμβουλος της BMW UK, θέση που κατέχει από το 2021. Σχολιάζοντας το διορισμό του, ο Oliver Zipse είπε: «Ο Chris Brownridge είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος επαγγελματίας με τεράστιο ιστορικό – Είμαι βέβαιος ότι θα βασιστεί στην επιτυχία της Rolls-Royce και θα καθοδηγήσει τη Rolls-Royce Motor Cars στο πλήρως ηλεκτρικό της μέλλον.»

    Ο Chris είναι ένας πραγματικός ειδικός στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, έχοντας περάσει σχεδόν 30 χρόνια στο BMW Group, ξεκινώντας ως απόφοιτος το 1995. Πριν από την τρέχουσα θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο Chris ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου σε διάφορους ρόλους από το 2011, μεταξύ των οποίων Διευθυντής Πωλήσεων BMW UK, BMW UK Marketing and MINI Regional Director για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

    Διαβάστε επίσης

    Porsche Carrera Panamericana!

    GP Κατάρ: Φωτεινές νύχτες στην έρημο!

    Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ