• AUTO

    Range Rover Evoque: Ανανέωση στα σημεία!


    Το νέο Range Rover Evoque συνδυάζει την απέριττη σχεδίαση με νέες τεχνολογίες και υψηλής ποιότητας υλικά.

    Παρατηρώντας από μπροστά το Range Rover Evoque ξεχωρίζει η νέα μάσκα με τους εξαιρετικά λεπτούς προβολείς Pixel LED με σχεδιαστική υπογραφή DRL, οι οποίοι υιοθετούν μια τεχνική εμφάνιση που παραπέμπει σε κόσμημα. Διακοσμητικές λεπτομέρειες νέα χρώματα και η αιωρούμενη οροφή, σε συνδυασμό με τις αναδυόμενες χειρολαβές θυρών δίνουν ταυτότητα στο μικρό Range Rover. Η χρωματική παλέτα του Range Rover Evoque περιλαμβάνει τώρα τα Arroios Grey, Tribeca Blue και Corinthian Bronze, ενώ οι επιλογές οροφής Narvik Black και Corinthian Bronze με χρωματική αντίθεση δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να εκφράσουν το ατομικό τους στυλ. Η εξωτερική εμφάνιση ενισχύεται περαιτέρω με συνολικά οκτώ σχέδια ζαντών αλουμινίου έως 21”6 και πέντε νέα φινιρίσματα, με το diamond-turned να προσφέρεται στα Range Rover Evoque Autobiography και Dynamic HSE.

    Στο εσωτερικό, η σχεδιαστική φιλοσοφία τονίζεται από τη νέα κυρτή γυάλινη οθόνη αφής 11,4 ιντσών, η οποία «αιωρείται» στο οπτικό πεδίο του οδηγού εξασφαλίζοντας βελτιωμένη ορατότητα, ενώ από κάτω έχει δημιουργηθεί χώρος για την αποθήκευση αντικειμένων και ασύρματη φόρτιση συσκευών. Οι επιλογές υλικών περιλαμβάνουν καθίσματα με μη δερμάτινες επενδύσεις αλλά και υφασμάτινες επενδύσεις που καθησυχάζουν τις ανησυχίες όλων. Υπάρχουν επίπεδα εξοπλισμού Evoque S, Dynamic SE, Dynamic HSE και Autobiography. Το plug-in ηλεκτρικό υβριδικό P300e, τους προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις μέσες καθημερινές τους διαδρομές σε λειτουργία EV, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 62km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, με τη νέα χημεία της μπαταρίας να εξασφαλίζει βελτιωμένη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες έως και 48km. Oι κινητήρες βενζίνης και diesel της γενιάς Ingenium με σύστημα MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) προσφέρουν περαιτέρω επιλογές.

    Το ηλεκτρικό υβριδικό P300e προσφέρει στους πελάτες το μέγιστο όλων των διαφορετικών τεχνολογιών, επιτρέποντας στους οδηγούς του Range Rover Evoque να ολοκληρώνουν τη μέση καθημερινή τους διαδρομή με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χάρη στην ηλεκτρική αυτονομία έως και 62km από την μπαταρία 14,9 kWh. Το ηλεκτρικό υβριδικό σύστημα κίνησης συνδυάζει έναν αποδοτικό τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium με έναν ηλεκτροκινητήρα 80kW, παρέχοντας συνολική ισχύ 309PS, 0-100km/h σε 6,4 δευτερόλεπτα. Η ανανεωμένη χημεία της μπαταρίας προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης στον πραγματικό κόσμο, με αναμενόμενη ηλεκτρική αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες έως και 48 km. Στις μεγαλύτερες διαδρομές, αυτό σημαίνει συνολική πραγματική αυτονομία έως και 651km με εκπομπές CO2 από 31g/km.

    Η ταχεία φόρτιση DC είναι στάνταρ στο Evoque P300e, εξασφαλίζοντας γρήγορη φόρτιση εκτός σπιτιού σε μόλις 30 λεπτά και υποστηρίζοντας την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Χρησιμοποιώντας έναν οικιακό φορτιστή 7kW, η φόρτιση 0-100% μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο ώρες. Την γκάμα συμπληρώνουν οι προηγμένες εκδόσεις βενζίνης και diesel ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (MHEV). Η τεχνολογία βελτιώνει την αποδοτικότητα και την απόκριση χρησιμοποιώντας μία ενσωματωμένη μίζα-γεννήτρια (BiSG) που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα για την ανάκτηση ενέργειας, η οποία κατά κανόνα χάνεται κατά την πέδηση και την επιβράδυνση. Αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48 volt κάτω από το χώρο φόρτωσης και επαναχρησιμοποιείται κατά την επιτάχυνση, παρέχοντας μια βελτιωμένη λειτουργία του συστήματος start-stop που εξοικονομεί καύσιμο.

    Το σύστημα infotainment επόμενης γενιάς αποτέλεσε αντικείμενο εκτεταμένων δοκιμών και εξέλιξης, τόσο ψηφιακά όσο και με δοκιμαστές, ώστε να μειωθεί ο χρόνος εργασιών και αλληλεπίδρασης και να επιτευχθεί η πιο φιλική προς το χρήστη εμπειρία. Περίπου το 80% των εργασιών μπορούν να εκτελεστούν με δύο πατήματα στην αρχική οθόνη.  Το Pivi Pro2 υποστηρίζει τη συνδεσιμότητα smartphone με το ασύρματο Apple CarPlay. Υποστηρίζεται επίσης το ασύρματο Android Auto, ενώ η ασύρματη φόρτιση συσκευών – από ένα νέο αποθηκευτικό χώρο στην κεντρική κονσόλα – παρέχει άμεση γρήγορη φόρτιση και μειώνει την ανάγκη για καλώδια. Το Range Rover Evoque προσφέρει επίσης ένα από τα πιο εξελιγμένα πακέτα τεχνολογιών κάμερας με 3D Surround View, ClearSight Ground View και ClearSight Interior Rear View που βοηθούν τον οδηγό.

    Διαβάστε επίσης

    Οδική ασφάλεια: Χειροτερεύει η κατάσταση στην Ελλάδα!

    Plug in Hybrid: Τα μυστικά λειτουργίας τους!

    Le Mans: Πανηγύρια στο Μαρανέλο!

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ