• AUTO

    O Στέφανο Ντομενικάλι CEO της F1!


    Ο Στέφανο Ντομενικάλι γνωρίζει άριστα τα κατατόπια στη F1. Γέννημα θρέμμα, Ferrari, διετέλεσε επικεφαλής της Scuderia από το 2008 έως το 2014 ενώ κατείχε το πόστο του αγωνιστικού διευθυντή από το 1998. Έπαιξε κομβικό ρόλο στην κατάκτηση των έξι παγκόσμιων τίτλων για τη Ferrari από το 1999 έως και το 2004.

    Αφού παραιτήθηκε από τη Ferrari το 2014 ο Ντομενικάλι μετακόμισε στο γκρουπ VW. Αρχικά ανέλαβε ένα ρόλο στην Audi για να βρεθεί το 2016 διευθύνων σύμβουλος στη Lamborghini που είναι επίσης εταιρία του ομίλου VW. Όλο αυτό το διάστημα ο Ντομενικάλι ήταν και πρόεδρος της επιτροπής μονοθεσίων της FIA. Η νέα μορφή των Formula 2 και Formula 3 είναι δικό του έργο.

    Πλέον θα επιστρέψει στη F1 στο ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου, στη θέση του Τσέις Κάρι. Η αλλαγή θα γίνει στο τέλος της χρονιάς. Ο Κάρι πήρε τη θέση του Έκλεστον το 2017 και κατάφερε να ολοκληρώσει φέτος τη νέα Συμφωνία Ομόνοιας.

    Ο Ντομενικάλι θα βρει τους πρώην συνεργάτες του στη Ferrari: Ο Τοντ είναι πλέον πρόεδρος της FIA, ο Νικόλας Τομπάζης τεχνικός διευθυντής μονοθεσίων και ο Ρος Μπρον αγωνιστικός διευθυντής της F1. Θα πρέπει να φροντίσει για την εφαρμογή των οριοθετημένων προϋπολογισμών από το 2021 που θα οδηγήσει τη F1, στη νέα εποχή.

    Δεν έχει ακόμη υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη F1, αλλά είναι τυπικό το θέμα.



    ΣΧΟΛΙΑ