• AUTO

    Vintage πυρετός: Το Mini Remastered αμφισβητεί την εξέλιξη


    Ο κόσμος διψά για το κλασικό Mini, μεγαλύτερη απόδειξη από την επιτυχία που βιώνει η μικροσκοπική εταιρία David Brown Automotive του πανέξυπνου ομώνυμου επιχειρηματία δεν υπάρχει, από το αληθινό ενδιαφέρον μεγιστάνων οικονομικά ανά τον κόσμο που θέλουν στο γκαράζ τους το αυτοκίνητο με το οποίο συνδέθηκαν συναισθηματικά τις προηγούμενες δεκαετίες και τους θυμίζει πιθανότατα τα καλύτερά τους χρόνια. Το Mini Remastered είναι το απόλυτο icon σε τέσσερις τροχούς. Όσο και αν στη φαρέτρα του υιοθετεί σύγχρονα ηλεκτρονικά καλούδια, ο σκοπός παραμένει αναλλοίωτος. Ατόφια μηχανική αίσθηση, έντονες συγκινήσεις, νοσταλγία, ρετρό διάθεση στη σημερινή εποχή, ισχυρή προσωπικότητα.

    Η έδρα κατασκευής και παραγωγής του μεταφέρθηκε πλέον στις σύγχρονες εργοστασιακές εγκαταστάσεις της φίρμας στο Σίλβερστοουν. Ο Brown περιελάμβανε στο αρχικό πλάνο, παραγωγή 50 έως 100 αυτοκίνητα το χρόνο. Με τα νέα δεδομένα, ο αριθμός αυξήθηκε αυτομάτως στα 250 αυτοκίνητα, χωρίς πάλι να είναι επαρκής. Οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο, με τους υπερτυχερούς ιδιοκτήτες να ανυπομονούν να αντικρίσουν το «παιδί» τους.

    Στις διαθέσιμες επιλογές κινητήρα, υπάρχει ο κλασικός 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός βενζίνης 1.275 cc που παράγει 78 ίππους, (50% περισσότερους από το παλιό Mini), αλλά και ο ψυχωμένος και υπερκυβισμένος κινητήρας των 1.332 cc με ισχύ 98 ίππους παρακαλώ! Οι προσωπικές ώρες εργασίας για κάθε αυτοκίνητο φτάνουν τις 1.400, περισσότερες ακόμη και από εκείνες που απαιτούν αρκετά σπάνια μοντέλα της Porsche. Όλα τα εξαρτήματα είναι από τα καλύτερα που έχουν κατασκευαστεί και τοποθετούνται με ιδιαίτερη προσοχή στο λιλιπούτειο αμάξωμα. Το πλαίσιο είναι εντελώς νέο, ενώ το μοτέρ και το κιβώτιο των τεσσάρων σχέσεων είναι ανακατασκευασμένα.

    Τα vintage οχήματα θα δείτε πως όσο περνά ο καιρός και η τάση βαδίζει προς αδιάφορα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα, θα έχουν πια μεγάλη ζήτηση. Είναι η σχέση που συνάπτουν με τον κάτοχο, το ιδιαίτερο και αγέρωχο στιλ τους, η σύνδεση με την πραγματική εποχή. Το Mini Remastered είναι σημαιοφόρος σε αυτό το κίνημα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Volvo XC40: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: MINI Countryman Cooper S E: Η περιπέτεια έχει ονοματεπώνυμο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ήξερες; Νέα γενιά για την φημισμένη Porsche Cayenne



    ΣΧΟΛΙΑ