• AUTO

    Ποιο μικρό της Opel θα ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα;


    Η Opel έχει παράδοση στα μικρά εμφανίσιμα αυτοκίνητα που απευθύνονται κυρίως σε νεανικό κοινό. Αν ανατρέξετε στο παρελθόν, θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ, οπότε, η νέα έκδοση με τον κωδικό Corsa S, αλλά και αισθητικές επιρροές από το κορυφαίο OPC, ήρθε σχεδόν φυσιολογικά στη γκάμα του επιτυχημένου supermini της γερμανικής φίρμας.

    Το Corsa S απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω σε επίπεδο εξωτερικής μπάνικης εικόνας αλλά αδυνατούν να σκαρφαλώσουν στο κτήνος (OPC) με τα 200 plus άλογα, είτε γιατί δεν διαθέτουν την επιπλέον οικονομική δυνατότητα, είτε γιατί η υπέρογκη ισχύς του τους τρομάζει. Κάπως έτσι το Corsa S γεφυρώνει το χάσμα και προσφέρει τη λύση.

    Εξωτερικά θα το διακρίνεις από το spoiler του πρόσθιου προφυλακτήρα, τις πλαϊνές ποδιές, τη νέα εμπρός μάσκα, τους νέους καθρέπτες τη χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης και την πίσω αεροτομή. Εντυπωσιακά είναι επίσης τα LED φώτα ημέρας, αλλά και οι τροχοί των 17 ιντσών. Στην ποιοτική καμπίνα του Corsa S την παράσταση κλέβει μεμιάς το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας IntelliLink, συμβατό με Apple CarPlay και Android. Στην εξοπλιστική φαρέτρα συγκαταλέγεται επίσης και το έξυπνο σύστημα πληροφοριών έκτακτης ανάγκης Opel OnStar.

    Ποιο μοτέρ όμως θα αναλάβει την κίνηση του Corsa S; Κάτω από το «κέλυφος», εργάζεται φιλότιμα ο κινητήρας 1.4 βενζίνης, ο οποίος αποδίδει ισχύ 150 ίππους και ροπή 22,5 kgm. Με άλλα λόγια, η χρυσή τομή στην καθημερινή χρήση, χωρίς υπερβολές ή σπάταλη κατανάλωση. Τους επόμενους μήνες θα βρίσκεται και στη χώρα μας με εύγεστη τιμή, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η εγχώρια Opel…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη: Ποια «προχωρημένη» τεχνολογία θα υιοθετεί το MINI του 2019;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Chevrolet Corvette: Η Αμερική προσκυνά τη ντίβα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σπουδαία διάκριση για την Mercedes-Benz Ελλάς



    ΣΧΟΛΙΑ