• AUTO

    Ποια έκδοση του σημερινού MINI θυμίζει το παρελθόν;


    Το κλασικό Mini 1275 GT ξυπνά μνήμες αλησμόνητες. Με το που το είδα και πάλι να φιγουράρει δίπλα στο μεγάλο MINI των Γερμανών, ρίγη συγκίνησης δημιουργήθηκαν αυτομάτως στον οργανισμό. Ήταν το σπορ Mini της εποχής, εκείνο με τον ισχυρό κινητήρα που πήγαινε αέρα και έστριβε με τη σκέψη. Θα ήταν αυτοκτονία εάν η σημερινή MINI δεν εκμεταλλευόταν εκείνη την δημοφιλή έκδοση, παρουσιάζοντας με περηφάνια τη δική τους εκδοχή. Σήμερα λοιπόν, στο MINI του 20178 μετονομάστηκε σε «1499 GT».

    Όπως αναμενόταν, υιοθετεί ρετρό στυλ και πιο σπορ χαρακτηριστικά. Το νέο MINI 1449 GT θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.499 μονάδες, οι οποίες θα διατεθούν αποκλειστικά στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Στο εξωτερικό τμήμα, ξεχωρίζει με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, τα φιμέ τζάμια, τα λευκά κρύσταλλα στα πλαϊνά φλας, αλλά και τους «αθλητικούς» προφυλακτήρες που προέρχονται από το κορυφαίο Mini John Cooper Works, μαζί με νέες πλαϊνές ποδιές και πίσω αεροτομή. Διατίθεται είτε σε λευκό, είτε σε μαύρο χρώμα, σε συνδυασμό μάλιστα με μαύρες ή κίτρινες αντίστοιχα πλαϊνές λωρίδες, οι οποίες αναγράφουν «1499 GT».

    Κάτω από το καπό, αναπνέει ο μικρότερος βενζινοκινητήρας της γκάμας, ο 3κύλινδρος 1.5 Twin Power Turbo με ονομαστική ισχύ 102 ίππους. Αρωγός του αποτελεί σίγουρα η σπορ σε ρύθμιση ανάρτηση, άλλωστε για MINI μιλάμε, με τη γνωστή καρτ σε αίσθηση κατευθυντικότητα και συμπεριφορά.

    Στην καμπίνα του επετειακού MINI, συναντάμε εκτός από τη γνωστή καλή ποιότητα, σπορ καθίσματα με επένδυση δέρματος dinamica, τιμόνι από το κορυφαίο σε επιδόσεις John Cooper Works όπως επίσης τα σχετικά λογότυπα, καθώς και λεπτομέρειες σε μαύρα ανθρακονήματα, αλλά και επενδύσεις μαύρης λάκα πιάνου. Πάμε σαν άλλοτε λοιπόν, το χθες δείχνει το δρόμο. Πόσο ακόμη, αλήθεια;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Από 112.100 ευρώ η νέα Porsche Cayenne
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από πόσο πωλούνται τα Audi A1 και Audi Q3;
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί η VW μειώνει το δίκτυο των αντιπροσώπων της;



    ΣΧΟΛΙΑ