• AUTO

    Kia Stonic: Οι Κορεάτες εφορμούν…


    Από τότε που κάποιος ανακάλυψε τα οχήματα ελεύθερου χρόνου, τα επονομαζόμενα crossover, που στην ουσία πρόκειται για κόμπακτ 5θυρα οχήματα με το ανάλογο μπόι, την κίνηση στους δυο τροχούς και τη σωστή εκμετάλλευση χώρων στην καμπίνα, όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές έπεσαν με τα μούτρα στη συγκεκριμένη κατηγορία, βομβαρδίζοντας με ανάλογες προτάσεις την αγορά. Είτε είναι Ευρωπαίοι, είτε Ιάπωνες, είτε Κορεάτες όπως στην περίπτωσή μας, η συνταγή μοιάζει να διαθέτει ουσιαστικά παρόμοια συστατικά.

    Για πάμε να δούμε ποιος είναι ο νέος παίκτης σε αυτή τη νέα κοινωνία αυτοκινήτων. Με μήκος 4,14 μ. το Stonic προορίζεται να παίξει το ρόλο του μικρού οικογενειακού αυτοκινήτου, όπως όλα τα μικρά “crossover” που πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς στην ευρωπαϊκή αγορά, προσφέροντας γενναιόδωρους χώρους για τους επιβάτες και ένα χώρο αποσκευών 352 λίτρων. Το νέο Kia είναι προσθιοκίνητο και θα κινείται από βενζινοκινητήρες τούρμπο 1,0, 1.25 και 1.4, ενώ την γκάμα θα συμπληρώνει και ένας ντίζελ 1.6.

    Οι σύγχρονες τάσεις της εποχής επιτάσσουν ηλεκτρονικά συστήματα που ενισχύουν την συνδεσιμότητα, στοιχεία τα οποία θα ανήκουν στο στάνταρ εξοπλισμό του νέου Stonic, μαζί με μια κεντρική οθόνη αφής αλλά και τις λειτουργίες Apple Carplay και Android Auto, προκειμένου να είναι συμβατό με τα smartphones. Διαθέσιμος θα είναι και μεγάλος αριθμός οδηγικών βοηθημάτων και συστημάτων ασφαλείας, όπως το αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών, η εποπτεία τυφλού σημείου, Η προειδοποίηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας από πίσω, το σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας, το σύστημα ελέγχου έντασης προσοχής κλπ.

    Οι Κορεάτες και δη οι συγκεκριμένοι της Kia έχουν επενδύσει τεράστια ποσά για να διατελέσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αυτοκινητική σκηνή τα προσεχή χρόνια, χωρίς να θυσιάσουν βέβαια το πάλαι ποτέ προνόμιο της συμφέρουσας σχέσης μεταξύ αξίας και τιμής.



    ΣΧΟΛΙΑ