• AUTO

    Αποκλειστικό: Η νέα σειρά 2 της BMW θα είναι και πάλι πισωκίνητη


    Για όσους δεν το γνωρίζουν, η BMW έχει εξελίξει κάποιες νέες πλατφόρμες επάνω στις οποίες θα οικοδομηθούν τα νέα μοντέλα της. Μέχρι πρότινος είχε αποφασίσει λοιπόν, η κίνηση στα περισσότερα νέα μικρά σχετικά μοντέλα της να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Η συγκεκριμένη μεταστροφή σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους πιστούς της φίρμας οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί οδηγικά με την κίνηση στους πίσω τροχούς και τις έντονες συγκινήσεις πίσω από το τιμόνι, κυρίως των «Μ».

    Δεν ήθελε και πολύ οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν σε μια άτυπη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως η επόμενη γενιά της σειράς 2 της BMW, θα είναι και πάλι πισωκίνητη προς τέρψιν των οπαδών της μάρκας.

    Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW για την εξέλιξη προϊόντων, Klaus Frolich, δήλωσε ότι έχει νόημα μόνο η σειρά 2 (συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της M2) να παραμείνει πισωκίνητη. «Νομίζω ότι η M2 είναι ένα τόσο καλό αυτοκίνητο, έχει μια τέτοια επιτυχία στην αγορά, δεν μπορούμε να αποχωριστούμε τέτοιες κατασκευές. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλή ιδέα να συνεχιστεί αυτή η κληρονομιά», είπε.

    Με τη σειρά του το αφεντικό της BMW Australia, Marc Werner, εξέφρασε τη χαρά του για την απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Όσον αφορά την κίνηση των πίσω τροχών, το έχετε ακούσει από επίσημα χείλη, γι ‘αυτό είναι ενδιαφέρον. Εάν αυτό συμβεί, νομίζω ότι είναι ο σωστός δρόμος προς τα εμπρός», είπε. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι κάποιος παραπονείται για την παραμονή στην πίσω κίνηση, έστω και της σειράς 2 που κρατά ακόμη τη σημαία ψηλά στον ιστό…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Audi Aicon concept: Η «επανάσταση» έχει όνομα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι νέο φέρνει το VW T-Roc;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκρυπτογραφούμε το Honda Urban EV Concept

     



    ΣΧΟΛΙΑ