• AUTO

    Νέο PEUGEOT 2008 SUV: Αλλάζει νόημα στην οδήγηση

    • NewsRoom


    Για όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να νοιώσουν τη νέα τάση στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η PEUGEOT παρουσιάζει το νέο 2008 SUV. Το μοντέλο αυτό, ως γνήσιος εκφραστής του οράματος της PEUGEOT για ένα συναρπαστικό μέλλον, αποτελεί τη σύγχρονη μετουσίωση μιας ενστικτώδους και ευέλικτης οδηγικής εμπειρίας.

    Πρόκειται για ένα αυθεντικό SUV σε ότι αφορά τις διαστάσεις που ξεχωρίζει χάρη στο ιδιαίτερα δυναμικό του στυλ.

    Το αυτοκίνητο υιοθετεί το PEUGEOT i-Cockpit® 3D τελευταίας γενιάς, καθώς και εξοπλισμό που έχει σχεδιαστεί με ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η PEUGEOT από πλευράς τεχνογνωσίας. Το νέο μοντέλο προσφέρει την ελευθερία επιλογής (Power of Choice) μέσα από 3 τύπους κινητήρων: ηλεκτρικό, βενζίνης και diesel, με όλους να εξασφαλίζουν εντυπωσιακές και ταυτόχρονα οικονομικές επιδόσεις.

    Ο κόσμος αλλάζει. Νέες προκλήσεις επιζητούν νέες απαντήσεις σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Με τα 208 χρόνια της ιστορίας της, η PEUGEOT ακολουθεί πιστά τη δέσμευσή της, βαδίζοντας σταθερά προς την εποχή της ενεργειακής μετάβασης.

    DESIGN

    Δυναμικό και ξεχωριστό σε εμφάνιση, το νέο 2008 PEUGEOT SUV μοιάζει με σμιλευμένο αντικείμενο του πόθου. Εκπληρώνει τις φιλοδοξίες για τη δημιουργία μίας νέας και εντυπωσιακής σελίδας στην ιστορία των SUV της PEUGEOT και βρίσκεται σε απόλυτη σχεδιαστική συνάφεια με τα σημερινά μοντέλα της μάρκας, επιδεικνύοντας παράλληλα και μία δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.

    Οι απόλυτα ισορροπημένες γραμμές και οι ιδανικές αναλογίες συνθέτουν την εικόνα ενός SUV με έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ που κάνει το καπό να μοιάζει πιο οριζόντιο και συντελεί στη δημιουργία μίας εικόνας έντονου δυναμισμού. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει ακόμα και από τους μεγάλους τροχούς και τα τονισμένα προστατευτικά «φρύδια» των φτερών.

    Το εμπρός μέρος ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη μάσκα, το σμιλεμένο καπό και τα LED φώτα ημέρας που παραπέμπουν σε δόντια λιονταριού.

    Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι γραμμές του προφίλ που τραβούν αμέσως τα βλέμματα, χάρη στην τριγωνική διαμόρφωση των επιφανειών του. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζωντανό και δυναμικό στυλ, που αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό τεχνολογικό επίτευγμα σε ότι αφορά τη συνοχή των επιμέρους τμημάτων. Αυτές οι γραμμές καταλήγουν στην πίσω πόρτα,αναδεικνύοντας μια αδιαμφισβήτητη συνοχή και μία συνολική ομοιογένεια.

    Εμφανής είναι και η σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας. Κομψότητα στην εξωτερική εμφάνιση χάρη στη μαύρη οροφή Black Diamond και τη μεταξοτυπία στην πίσω κολώνα στις εκδόσεις GT Line και GT. Μυώδες, με έντονα φαρδείς ώμους, το πίσω μέρος περιλαμβάνει τα φωτιστικά σώματα με τη γνώριμη πλέον από το νέο 208, μαύρη γυαλιστερή ‘φάσα’ ανάμεσά τους, και την εξάτμιση με τη διπλή απόληξη, στις εκδόσεις 1.2 PureTech 130hp & 155hp GT Line και GT.

    Η φωτιστική ταυτότητα του πίσω μέρους με τις 3 LED «νυχιές» στα φωτιστικά σώματα. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που διακρίνεται μέρα και νύχτα και απαντάται πλέον στο πίσω μέρος όλων των εκδόσεων και στα φωτιστικά σώματα των high-end εκδόσεων της μάρκας. Τα πίσω φωτιστικά σώματα χρησιμοποιούν τεχνολογία LED σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού. Επιπρόσθετα, το μοντέλο μπορεί να προσφερθεί και με εντυπωσιακά και ξεχωριστά εξωτερικά χρώματα που συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στο στυλ του :

    – Κόκκινο Elixir, με έγχρωμη επίστρωση που προσθέτει βάθος στο χρώμα του αμαξώματος,
    – Μπλε Vertigo, με τρεις επιστρώσεις που προσδίδει επιπλέον λάμψη,
    – Πορτοκαλί Fusion, ένα νέο μεταλλικό χρώμα αποκλειστικά για το νέο SUV PEUGEOT 2008.

    Τέλος στη μονοτονία! Εσωτερικά, ξεχωρίζουν τα χρώματα και τα ποιοτικά υλικά που συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο, επιτυγχάνοντας την τέλεια συναρμογή.

    ΑΝΕΣΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

    Μοναδική ευελιξία και ελεγχόμενη άνεση

    Η ευρυχωρία στα πίσω καθίσματα (ρεκόρ για την νέα πλατφόρμα CMP) χαρίζει στο νέο SUV PEUGEOT 2008 τον χαρακτηρισμό του εξαιρετικά ευέλικτου SUV. Το συνολικό μήκος των 4.30μ. και το μεταξόνιο των 2.60μ. εξασφαλίζουν επίσης και έναν άνετο χώρο αποσκευών με συνολική χωρητικότητα που φτάνει τα 434 λίτρα (VDA210) ανεξαρτήτως κινητήρα, ακόμα και στην 100% ηλεκτροκίνητη έκδοση!

    Η ευκολία διαμόρφωσης του εσωτερικού διασφαλίζεται από το δάπεδο του χώρου αποσκευών που ρυθμίζεται σε δύο θέσεις και δημιουργεί έναν εντελώς επίπεδο χώρο φόρτωσης, μόλις αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα. Η πληθώρα νέων αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να μεταφέρει χωρίς πρόβλημα όλα τα προσωπικά του αντικείμενα.

    Πέρα από τις θήκες στις πόρτες και το ντουλαπάκι του συνοδηγού, στο εσωτερικό υπάρχει χώρος κάτω από κεντρικό υποβραχιόνιο αλλά και μπροστά από το μοχλό των ταχυτήτων. Επιπλέον, υπάρχει και ένας ακόμα διακριτικός χώρος στη βάση της κεντρικής κονσόλας, όπου μπορεί κανείς να τοποθετήσει και να φορτίσει επαγωγικά το smartphone του. Χάρη στη μεγάλη ανοιγόμενη οροφή, οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα εξαιρετικά φωτεινό εσωτερικό και μία πρόσθετη αίσθηση ευρυχωρίας.

    Ανάλογα με την έκδοση, η οθόνη αφής μπορεί να έχει διαγώνιο μέχρι και 10 ίντσες και ελέγχεται από διακόπτες αφής πίσω από τους διακόπτες αεροπορικού τύπου.

    Η ακρίβεια στη συναρμολόγηση και η αξιοπιστία κάνουν επίσης αισθητή την παρουσία τους, καθώς, εκτός από την εμφάνιση, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην αίσθηση της αφής, γεγονός που πιστοποιείται και από τη χρήση μαλακών επενδύσεων στο ταμπλό και εκλεπτυσμένων υλικών σε διάφορα σημεία του εσωτερικού, όπως το Alcantara® ή το δέρμα Nappa®. Τα πάνελ των θυρών και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες του ταμπλό έχουν εμφάνιση “ανθρακονήματος”, ενώ ο έλεγχος του κιβωτίου EAT8, είναι αποκλειστικά ηλεκτρικός (“shift and park by wire”), εξασφαλίζοντας έτσι σχεδόν ‘διαισθητική’ λειτουργία. Οι αλλαγές πραγματοποιούνται και μέσω των ‘paddles’ στο τιμόνι, ώστε ο οδηγός να έχει πάντα τον έλεγχο.

    ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ

    Βασισμένο στη πλατφόρμα τελευταίας γενιάς CMP (Common Modular Platform), το νέο SUV PEUGEOT 2008 είναι ένα όχημα που δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών σε ότι αφορά την κίνησή του.

    Προσφέρει την ελευθερία επιλογής του τύπου του κινητήρα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη : 100% ηλεκτρικό, βενζίνης ή diesel, ενώ για οδήγηση «a la carte», το αυτοκίνητο ανάλογα με την έκδοση, διαθέτει και επιλογέα προγραμμάτων οδήγησης : «Eco», «Normal» και «Sport». Για τις αποδράσεις εκτός πόλης, υπάρχει και το προαιρετικό Advanced Grip Control που συνδυάζεται με το σύστημα υποβοήθησης κίνησης σε κατηφόρα (Hill Assist descent control) και βοηθά τον οδηγό στον καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου σε συνθήκες κατάβασης απότομων κλίσεων.

    Συναρπαστική εμπειρία ηλεκτρικής οδήγησης

    Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι συναρπαστική. Για αυτό τον λόγο το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της PEUGEOT σας δίνει τη δυνατότητα να πάρετε μία γεύση της νέας εποχής συγκινήσεων: o οδηγός απολαμβάνει μία υψηλού επιπέδου κίνηση χωρίς ίχνος κραδασμών και θορύβου. Η απόλαυση συμπληρώνεται και από το αίσθημα της ελευθερίας κίνησης στο κέντρο της πόλης ακόμα και σε περιοχές απαγόρευσης της κυκλοφορίας των συμβατικών οχημάτων.

    Ο κινητήρας με την ισχύ των 100 kW (136 ίπποι) και την άμεσα διαθέσιμη ροπή των 260Nm, εξασφαλίζει σε κάθε περίπτωση μία μοναδική ευκολία οδήγησης. Η μεγάλη ισχύς των 50 kWh της μπαταρίας χαρίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία της τάξεως των 310 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP. Η συγκεκριμένη μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000χλμ. για το 70% της ικανότητας φόρτισής της.

    Οικονομία και αποδοτικότητα : οι κινητήρες εσωτερικής καύσεως πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές Euro 6

    Πλήρως εναρμονισμένοι με τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπών Euro 6, οι κινητήρες εσωτερικής καύσεως ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις της PEUGEOT και διαθέτουν όλοι σύστημα Stop & Start, φίλτρο μικροσωματιδίων και πολύ χαμηλές εκπομπές CO2.

    Για ακόμα περισσότερη ευκολία και άνεση στην οδήγηση, ορισμένοι από τους κινητήρες συνδυάζονται και με το νέο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων EAT8.

    Οι κινητήρες βενζίνης βασίζονται στον 3κύλινδρο κινητήρα PureTech 1.2 λίτρων:

    – 1.2 PureTech 100 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (CO2 : 105 g/km)
    – 1.2 PureTech 130 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (CO2 : 103 g/km) ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8 (CO2 : 109 g/km) ,
    – 1.2 PureTech 155 S&S με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, μόνο στην έκδοση GT (CO2 : 113 g/km) .



    ΣΧΟΛΙΑ