• AUTO

    Jeep Avenger 1.2lt/100PS!


    Το μικρότερο Jeep θα προσφέρεται και με θερμικό σύνολο 100 PS, 205 Nm και κατανάλωση μόλις 5,6 lt/100 km.

    Η έκδοση του Avenger με θερμικό κινητήρα είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελίες και διατίθεται αποκλειστικά στο επίπεδο εξοπλισμού Altitude που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα. Χρησιμοποιεί τούρμπο κινητήρα βενζίνης 1,2 lt με ισχύ 100 PS και ροπή 205 Nm, σε συνεργασία με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων το οποίο εξασφαλίζει εύστοχο συνδυασμό επιδόσεων και οικονομίας. Με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 10,6”, τελική ταχύτητα 184 km/h και μέση κατανάλωση μόλις 5,6 lt/100 km, τόσο οι καθημερινές όσο και οι εκδρομικές ανάγκες μιας μικρής οικογένειας καλύπτονται. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, το φρενάρισμα αναλαμβάνουν τέσσερα δισκόφρενα, ενώ το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ανέρχεται στα 500 kg και η ικανότητα ρυμούλκησης αγγίζει τα 1.2tn.

    Το νέο Avenger μέσα σε 4,1m διαθέτει απλή, σύγχρονη και λειτουργική, καμπίνα έχει μεγάλο χώρο για τον οδηγό και έως τέσσερις επιβάτες, ενώ οι αποθηκευτικοί χώροι μέσα στο θάλαμο φτάνουν τα 34 lt. Για τις αποσκευές υπάρχουν 380 lt σε ένα χώρο με πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα και εύκολη φόρτωση μέσω του ανοίγματος που έχει πλάτος 1 m. Το Avenger με τον κινητήρα βενζίνης έχει απόσταση από το έδαφος 20 cm, ενώ η προσεκτική σχεδίαση και τα σωστά τοποθετημένα μηχανικά μέρη εξασφαλίζουν γωνία προσέγγισης 20 μοιρών, ράμπας 20 μοιρών και διαφυγής 35μοιρών. Έτσι, οι χωματόδρομοι είναι μια ευχάριστη εμπειρία και όχι πονοκέφαλος.

    Χάρη στα εξελιγμένα συστήματά του μάλιστα, το Avenger στέκεται πολύτιμος σύμμαχος στο πλάι του άπειρου οδηγού: Το Selec-Terrain με τις χαρτογραφήσεις ECO, NORMAL, SPORT, SAND, MUD και SNOW βελτιστοποιεί την πρόσφυση σε κάθε έδαφος ενώ το Hill Descent Control αναλαμβάνει δράση στις πολύ απότομες κατηφόρες, οριοθετώντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου τελείως αυτόματα.

    Με εξοπλισμό που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής για το infotainment Uconnect 10,25”, η καμπίνα του Avenger είναι όχι μόνο πρακτική μα επιπρόσθετα τεχνολογικά προηγμένη και σύγχρονη. Οι υπηρεσίες Uconnect Services δίνουν απομακρυσμένο έλεγχο για βασικές λειτουργίες, ενώ οι αναβαθμίσεις Over The Air σημαίνουν ότι οι δυνατότητες του συστήματος θα διευρύνονται συνεχώς.

    Η ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay κάνει την καθημερινότητα ευκολότερη και ασφαλέστερη, όπως ακριβώς και τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που περιλαμβάνουν μεταξύ πολλών άλλων αναγνώριση οδικών σημάτων και κόπωσης του οδηγού, παρακολούθηση τυφλών σημείων, μέχρι και Αυτόνομη Οδήγηση επιπέδου 2. Tο Avenger έχει ήδη 40.000 παραγγελίες της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης που έκανε ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2022, αφετέρου το βραβείο «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023.

    Διαβάστε επίσης

    Αλλαγή ηγεσίας στη Rolls-Royce!

    Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ

    Porsche Carrera Panamericana!



    ΣΧΟΛΙΑ