• AUTO

    Η καρδιά της επαναφορτιζόμενης Alfa Romeo!


    Η κορυφαία έκδοση Plug-in Hybrid Q4 διαθέτει μια υβριδική μηχανή που σχεδιάστηκε για να συνδυάζει αποδοτικότητα και δυναμική.

    Ένας θερμικός και ένας ηλεκτρικός κινητήρας ενώνουν τις δυνάμεις τους και από κοινού συνθέτουν το πιο ενεργειακά αποδοτικό σύστημα κίνησης που έχει κατασκευάσει ποτέ η μιλανέζικη μάρκα.

    Η συνεργασία του τούρμπο κινητήρα βενζίνης 1,3 lt με 180 PS που κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων, και του ηλεκτρικού των 122 PS και 250 Nm που είναι συνδεδεμένος στους πίσω, δίνει συνολική ισχύ που αγγίζει τους 280 PS και μέγιστη ροπή 270 Nm.

    Μια ισχυρή ηλεκτρονική μονάδα είναι ο ακούραστος μαέστρος για το συντονισμό των δύο κινητήρων, με γνώμονα όχι μόνο τις υψηλές επιδόσεις αλλά επίσης τη βέλτιστη διαχείριση της ενέργειας άρα την οικονομία και το σεβασμό προς το περιβάλλον.

    Να σημειωθεί ότι ο κινητήρας του ηλεκτρικού συστήματος που βρίσκεται υπό τάση 306 V τροφοδοτείται από μπαταρία lithium-ion που έχει μικτή χωρητικότητα 15,5 kWh και 8ετή κάλυψη εγγύησης.

    Το ενεργειακό απόθεμα αυτό είναι επαρκές για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έως 69 km με ταχύτητα έως 135 km/h σε μικτές συνθήκες, οπότε υποστηρίζει άνετα την καθημερινότητα χωρίς χρήση του θερμικού κινητήρα.

    Σε καθαρά αστικό περιβάλλον δε, η ηλεκτρική αυτονομία μπορεί να αγγίξει τα 82 km.


    Η πιο ισχυρή Tonale διαθέτει στην έκδοση Veloce ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ισορροπημένη κατανομή βάρους και το πιο γρήγορο τιμόνι στην κατηγορία των C-SUV που κατευθύνει ένα εμπρός σύστημα με γραμμική αίσθηση.

    Το σύστημα τετρακίνησης Q4 ρυθμίζει συνεχώς τη δύναμη που καταλήγει στους εμπρός και τους πίσω τροχούς, προσδίδοντας μέγιστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες.

    Η ρύθμιση Natural αποτελεί τη χρυσή τομή για την καθημερινότητα, η Advanced Efficiency επιτυγχάνει τη μέγιστη χρήση και ανάκτηση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η Dynamic φέρνει στο απόλυτο επίκεντρο τον οδηγό και τονίζει ακόμα περισσότερο το σπορ DNA που κάθε Alfa Romeo διαθέτει, έξω από τα στεγανά των SUV όπως ορίζονταν έως σήμερα.

    Η 4ετής εγγύηση για τα μηχανικά μέρη ισχύει σε κάθε περίπτωση, ενώ για τον εταιρικό χρήστη η έκδοση Plug-in Hybrid Q4 Sprint απαλλάσσεται από τον αντίστοιχο φόρο.

    Oι τιμές εκκινούν από τις 51χ. ευρώ και φτάνουν τις 58χ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέος διευθυντής πωλήσεων στην Kosmocar!

    Mini; Ναι, αλλά ηλεκτρικό!

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Στα €50 εκατ. η ανακαίνιση του Μεγάρου



    ΣΧΟΛΙΑ