• AUTO

  Mini; Ναι, αλλά ηλεκτρικό!


  Η Mini  έφερε την επανάσταση στην ατομική μετακίνηση πριν 64 χρόνια. Από τότε έχει επικεντρωθεί στην διασκεδαστική οδήγηση.

  Το νέο αμιγώς Mini Cooper SE συνδυάζει τις καινοτόμες τεχνολογίες με το παραδοσιακό DNA ενός Mini.

  Στην πέμπτη γενιά μοντέλων του τρίθυρου Mini, προσφέρει έναν νέο κόσμο ψηφιακών εμπειριών στο εσωτερικό, αλλά και σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης για την κινητικότητα του μέλλοντος. Με ισχύ 160 kW/218 hp και μέγιστη ροπή 330 Nm, το MINI   Cooper SE επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία υψηλής τάσης με ενεργειακό περιεχόμενο 54,2 kWh που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του οχήματος επιτρέπει αυτονομία 402km σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Η σπορ συμπεριφορά βασίζεται στο ελαφρώς αυξημένο πλάτος του μετατροχίου καθώς και στο μεγαλύτερο μεταξόνιο.

  Με ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα έως 95 kW, μόλις 30 λεπτά είναι αρκετά για τη φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80%. Ο πελάτης μπορεί να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία φόρτισης ανά πάσα στιγμή με απλές και κατανοητές ρυθμίσεις και να τις προβάλλει εύκολα μέσω της εφαρμογής Mini App.

  Οι στρογγυλοί προβολείς, μαζί με τη νέας σχεδίασης οκτάγωνη μάσκα, καθορίζουν το εντυπωσιακό εμπρός τμήμα του αμιγώς ηλεκτρικού Mini Cooper SE. Οι προβολείς LED με τις προαιρετικές φωτεινές υπογραφές τονίζουν τον χαρακτήρα του οχήματος και ενισχύουν την προσωπικότητά του. Τα διαφορετικά light modes (φωτιστικά μοτίβα) ξεκινούν και τελειώνουν με ένα ειδικά ενορχηστρωμένο animation καλωσορίσματος ή αποχαιρετισμού. Στην συμπαγή σιλουέτα είναι αναγνωρίσιμες οι χαρακτηριστικές αναλογίες Mini, όπως οι κοντοί πρόβολοι και ένα κοντό καπό που έρχονται σε αντίθεση με το μακρύ μεταξόνιο. Αυτή η συναρπαστική εμφάνιση κάνει το Mini Cooper SE να ξεχωρίζει στην αστική ζούγκλα με κλασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και μία σύγχρονη αισθητική. Η νέα, μοντέρνα σχεδίαση Mini δίνει το παρών και στις απέριττες επιφάνειες του πίσω τμήματος με τα χωνευτά πίσω φώτα. Η λιτή σχεδιαστική φιλοσοφία από την οποία απουσιάζει κάθε τι περιττό χαρίζει στο νέο Mini Cooper SE μία ισχυρή παρουσία και επιπλέον δυναμισμό, σε συνδυασμό με πρόσθετη αποδοτικότητα. Χάρη στις βελτιστοποιημένες αεροδυναμικές διαμορφώσεις, έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,28.

  Το νέο μινιμαλιστικό εσωτερικό του Mini Cooper SE εντυπωσιάζει με τα ψηφιακά, καθηλωτικά και φιλικά προς τον χρήστη χαρακτηριστικά του. Λιγότερα εξαρτήματα, τα οποία είναι έξυπνα σχεδιασμένα και εφαρμόζονται με υψηλά πρότυπα, μεταφέρουν με επιτυχία στο παρόν την διάσημη αισθητική του κλασικού Mini. Στο εσωτερικό του νέου Mini κυριαρχούν η στρογγυλή οθόνη OLED, η χαρακτηριστική μπάρα με τους διακόπτες δύο θέσεων και το νέας σχεδίασης τιμόνι. Το κυρτό ταμπλό κοσμείται για πρώτη φορά από υφασμάτινες επιφάνειες και συμβάλλει στην ατμόσφαιρα του νέου Mini Cooper SE. Η κεντρική οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης θέτει νέα πρότυπα καθώς πληθώρα λειτουργιών, όπως η πλοήγηση, η τηλεφωνία και η ψυχαγωγία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον πρώτο ολοκληρωμένο φωνητικό βοηθό της μάρκας. Η αλληλεπίδραση μέσω φωνητικού ελέγχου πραγματοποιείται στη στρογγυλή οθόνη OLED με τη μορφή ενός animation γραφικών στοιχείων, τυπογραφίας και ενός avatar.

  Με 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες περιμετρικά, το Mini Parking Assistant Plus απλοποιεί το παρκάρισμα και μπορεί να εντοπίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια πιθανές θέσεις στάθμευσης. Το Explore Mode προσφέρει επίσης μια μοναδική λύση για την κατηγορία, καθώς επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει και να παρκάρει εύκολα το νέο Mini Cooper SE ενώ βρίσκεται έξω από αυτό, χρησιμοποιώντας ένα smartphone, εάν ο χώρος στο πλάι είναι περιορισμένος και δεν μπορεί να εισέλθει στο αυτοκίνητο. Αφού το όχημα σταθμεύσει, η επιλογή Remote 360 επιτρέπει την προβολή του περιβάλλοντος χώρου μέσω του Mini App, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια. Κοινές στιγμές μπορούν να αποτυπωθούν με τη λειτουργία snapshot (στιγμιότυπα) της κάμερας του εσωτερικού και να μεταφερθούν στο smartphone μέσω WiFi Direct. Η καινοτόμος επιλογή Mini Digital Key Plus μετατρέπει επίσης το smartphone σε ψηφιακό κλειδί και διευκολύνει την κοινή χρήση του αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποθηκευτούν πολυάριθμες ατομικές ρυθμίσεις του οχήματος.

  Διαβάστε επίσης

  Τελευταία ευκαιρία να αποκτήσετε ένα Ford Fiesta!  ΣΧΟΛΙΑ