• AUTO

    H ΒΜW κατασκευάζει μπαταρίες στην Ταϊλάνδη!


    Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης της τοπικής μονάδας παραγωγής μπαταριών υψηλής τάσης Gen-5 του BMW Group.

    Μετά από μια κοινή τελετή θεμελίωσης με τον Milan Nedeljković, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Παραγωγής, εκπροσώπους της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης και τον Γερμανό πρέσβη στην Ταϊλάνδη, Ernst Reichel, ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης ενός νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών. Ταυτόχρονα το BMW Group ετοιμάζει μια ακόμη μονάδα παραγωγής για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (BEV) η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

    «Η τοπική παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης στην Rayong είναι το επόμενο λογικό βήμα στον συνεχιζόμενο εξηλεκτρισμό του δικτύου παραγωγής μας. Για μια ακόμα φορά, εφαρμόζεται η αρχή ‘local for local’, υποστηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη, τις ευκαιρίες απασχόλησης και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ταϊλάνδη και τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας», δήλωσε ο Milan Nedeljković, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Παραγωγής της BMW AG, κατά την τελετή θεμελίωσης.

      Η επερχόμενη μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης θα έχει έκταση 4.000 τετραγωνικών μέτρων και αποτελεί σημαντική προσθήκη στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του BMW Group Manufacturing Thailand. Η νέα γραμμή συναρμολόγησης θα μετατρέπει τις εισαγόμενες κυψέλες μπαταριών σε μονάδες που θα ενσωματωθούν στη συνέχεια σε μπαταρίες υψηλής τάσης. Το BMW Group έχει επενδύσει περισσότερα από 42 εκατομμύρια ευρώ στο project, με ένα σημαντικό μέρος των οποίων – περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ – να χρησιμοποιείται για την αγορά υπερσύχρονου εξοπλισμού και συστημάτων.

    Το BMW Group παράγει μπαταρίες υψηλής τάσης στην Ταϊλάνδη για τα plug-in υβριδικά οχήματα που πωλούνται τοπικά από το 2019. Το εργοστάσιο της Rayong κατασκευάζει περίπου 24 μοντέλα BMW, MINI και BMW Motorrad για τις αγορές της Ταϊλάνδης καθώς και για διάφορες αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας.

    Το 2023 η παραγωγή ανήλθε συνολικά σε περισσότερα από 12.000 αυτοκίνητα και σχεδόν 11.000 μοτοσικλέτες. Οι εργαζόμενοι θα παρακολουθήσουν ολοκληρωμένα προγράμματα κατάρτισης, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής με στόχο τη βελτίωση των τεχνικών δεξιοτήτων του προσωπικού της περιοχής μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας.

    Η επένδυση στην επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη υπογραμμίζει επίσης τη δέσμευση του BMW Group για την προώθηση της οικονομίας της Ταϊλάνδης. Εκτός από την ανάπτυξη του δικού του εργατικού δυναμικού, το BMW Group συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση της βιομηχανίας στην Ταϊλάνδη και στην μετάβαση σε παγκόσμιο επίπεδο σε λύσεις κινητικότητας που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων. Φέτος συνεργάζεται με την UNICEF στην Ταϊλάνδη για τη βελτίωση των ευκαιριών σταδιοδρομίας για νέους μέσω ενός στοχευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος STEM, κατάρτισης και συμβουλευτικής καριέρας.

    Διαβάστε επίσης

    Ιδού το νέο MG3

     



    ΣΧΟΛΙΑ